Σε θετική τροχιά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών ύστερα από τη “βαριά” πτώση που καταγράφει στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Στις 11.30 ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε άνοδο της τάξης του 2,27% στις 1.141 μονάδες. Οπως αναφέρουν οι αναλυτές της αγοράς προβλέπουν ότι η νέα κρίση στο Ισραήλ θα έχει “βραχυπρόθεσμες” συνέπειες στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με την FastFinance “και αυτό διότι αφενός η πληγείσα περιοχή έχει πολύ μακρύ ιστορικό τέτοιων συγκρούσεων (αν και όχι σε τέτοια κλίμακα), αφετέρου η γεωστρατηγική ανάλυση δεν μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε άλλο συμπέρασμα. Εξάλλου, ενθυμούμενοι την πιο πρόσφατη τέτοιου είδους κρίση (Γάζα, 2014), η επιχειρηματολογία αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία λόγω του τότε μικρού αντίκτυπου στις χρηματαγορές.

Ωστόσο, οι προεκτάσεις αυτού αφορούν σε διπλωματικές ζυμώσεις που δεν άπτονται της θεματολογίας μας, πλην όμως επιβεβαιώνουν την πεποίθηση πως κάθε τέτοια αναταραχή δημιουργεί νευρικότητα στις αγορές.

Εστιάζοντας στη συγκεκριμένη, τα βλέμματα στρέφονται στην τιμή του πετρελαίου και τις αντίστοιχες αποφάσεις των Μεσανατολιτών παραγωγών, συνυπολογίζοντας ότι ο μαύρος χρυσός βαραίνει (μαζί με το φυσικό αέριο) την πληθωριστική εξίσωση”.

Στο ταμπλό οι τράπεζες καταγράφουν μεγάλη άνοδο με την Alpha Bank να ενισχύεται κατά 3,41%, την Εθνική κατά 3,52%, την Eurobank κατά 2,85% και την Πειραιώς κατά 4,69%. Σε θετική τροχιά διαπραγματεύονται και οι περισσότερες μετοχές της μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης με την Τιτάν να ενισχύεται κατά 2,41%, την Aegean 2,83%, την ΓΕΚΤΕΡΝΑ 1,67%, την ΔΕΗ 5,09%, την Ελλάκτωρ 4,49% τα ΕΛΠΕ 4,49%, την Quest 1,59%, την Μυτιληναίος 2,32%, τον ΟΛΠ 1,46% και την Jumbo 1,80%.