*** Η χρηματιστηριακή αγορά μπαίνει σε εορταστικό κλίμα, άλλωστε τα μεγάλα γεγονότα συνέβησαν ήδη, οπότε οι κινήσεις πλέον θα είναι στοχευμένες. Αλλά, δεν είναι απαραίτητο να είναι κακή η αγορά, τουναντίον σε τέτοιες περιόδους συμβαίνουν ωραία πράγματα, μέχρι και κοιμώμενα χαρτιά ξυπνάνε, προφανώς το καθένα για να υποδεχτεί τον…Άι Βασίλη του!

*** Η DBRS αναβάθμισε την Τράπεζα Πειραιώς, κίνηση που προφανώς εντάσσεται στο κλίμα προετοιμασίας, ενόψει πώλησης μέρους ή όλου του ποσοστού 27% που κατέχει το ΤΧΣ.

*** Περί φορολογίας το σχόλιο. Στο 3% μόλις των συνολικών φορολογικών εσόδων, αντιστοιχούν οι φόροι επί των κερδών ανωνύμων εταιρειών, σύμφωνα με στοιχεία του 2022. Τα ίδια, μάλλον και το 2023, αλλά θα το διαπιστώσουμε μόλις βγουν τα επίσημα στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις στην κατηγορία αυτή – τα σχόλια δικά σας.

*** Απορία: Όταν αυξάνεις τα φορολογικά βάρη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, βοηθάς την ανάπτυξη; Προφανώς όχι, αλλά το κάνεις, γιατί δεν διαθέτεις τον απλό μηχανισμό σύλληψης ούτε της μικρής, πολλώ δε μάλλον της μεγάλης φοροδιαφυγής

*** Σαφώς αποτελεί ελπιδοφόρο γεγονός, μια εταιρεία και μάλιστα εισηγμένη, που δεν είχε και το καλύτερο παρελθόν, να επανέρχεται σε θετική τροχιά. Αλλά, λίγο κράτη στα διθυραμβικά σχόλια για τη Lavipharm, να δούμε και το τελικό αποτέλεσμα, για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα, όπως και άλλα οικονομικά της στοιχεία

*** Οι μάχη μεγάλων και μικρών κατασκευαστών για τα δύο έργα σε Λαμία-Καρπενήσι και Ιωάννινα-Κακαβιά, συνολικού αρχικού προϋπολογισμού, πήρε παράταση για τις 21 Δεκεμβρίου, όπως έχει γίνει γνωστό. Έμαθα όμως ότι ένας ενδιαφέρομενος (σχήμα ή κατά μόνας, δεν ξέρω) ζήτησε ήδη νέα παράταση, επικαλούμενος φόρτο εργασίας των υπηρεσιών του, λόγω κλεισίματος της χρήσης

*** Στη μετοχή του Άβακα ποντάρουν πλέον και κάποιοι θεσμικοί, που μέχρι πρότινος ούτε που πλησίαζαν το χαρτί. Να φταίει μόνο η Optima, που έδωσε πρόβλεψη για σχεδόν διπλάσια τιμή;

*** Όπως σας είχα πει, οι από εδώ και στο εξής συνεδριάσεις, δεν πρόκειται να έχουν ικανοποιητικό τζίρο, ούτε σπουδαία γεγονότα να τις επηρεάζουν. Συνεπώς, η χρηματιστηριακή αγορά θα κινείται με μικρές διακυμάνσεις.

*** Αυξημένο το ενδιαφέρον για τον Άβακα, που πλησιάζει ξανά τα υψηλά έτους. Είπαμε, η Optima, μπορεί να τον απογειώσει με την τιμή στόχο που έδωσε, σχεδόν διπλάσια της τρέχουσας

*** Κύριοι της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και του ΧΑ, εντάξει, κατανοώ ότι στα μεγάλα, δεν ορθώνεται ανάστημα, αλλά και στα μικρά, τις μικρές στρεβλώσεις, που είναι εύκολο να διορθωθούν; Μπορεί, δηλαδή, άνετα μία μετοχή, να γράψει σημαντική άνοδο, με μόνο μια πράξη, μιας μετοχής;! Βλέπει, παρακολουθεί κάποιος, άραγε; Και δεν είναι ευθύνη της όποιας εισηγμένης, αλλά δική σας

***Καθήκοντα διευθύνουσας συμβούλου της REDS ανέλαβε η Ιωάννα Δρέττα. Ουσιαστικά αναλαμβάνει τη διοίκηση της εισηγμένης και κυρίως το έργο της στρατηγικής ανάπτυξης των δύο μεγάλων επενδυτικών έργων – ορόσημα – της εταιρείας, στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης και τo project Καμπά στην Κάντζα Αττικής. Η κυρία Δρέττα είναι απόφοιτος Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, με μεταπτυχιακά στο Imperial College London (MSc) και το Harvard Kennedy School (Master in Public Administration).

*** Η Lavipharm υπέγραψε συμφωνία με τη Sanofi για την εξαγορά του φαρμακευτικού προϊόντος Flagyl® για την ελληνική αγορά. Η διάθεση του προϊόντος από τη Lavipharm αναμένεται να ξεκινήσει με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς της άδειας κυκλοφορίας του, εντός του Β’ Τριμήνου 2024. Οι ιστορικές πωλήσεις του φαρμακευτικού προϊόντος στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ περίπου ετησίως, σε τιμές χονδρικής. Η συναλλαγή θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της Lavipharm.

*** Ο Όμιλος Εταιρειών SOFTONE, ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Workable, εταιρεία ανάπτυξης και διάθεσης λύσεων διαχείρισης προσλήψεων παγκοσμίως, για τη διασύνδεση και διάθεση των προϊόντων τους. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, εντάσσεται η σχεδίαση εξειδικευμένων λύσεων recruitment και hiring της Workable, οι οποίες θα διατίθενται από τον Όμιλο SOFTONE σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Βουλγαρία, διασυνδεόμενες απρόσκοπτα με όλες τις υφιστάμενες εφαρμογές διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού της SOFTONE (HRMS, myWorkplace, Payroll, Ergani LIVE.

*** Τη δυνατότητα ανέπαφων πληρωμών μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού Google Pay™ για όλες τις κάρτες έκδοσής της παρέχει από η Attica Bank, επιτρέποντας στους πελάτες της να πραγματοποιούν τις αγορές τους, εύκολα και γρήγορα, χρησιμοποιώντας μόνο το Android κινητό ή το Wear OS «έξυπνο» ρολόι τους. Αντίστοιχα, οι κάτοχοι Garmin smartwatch μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το ψηφιακό πορτοφόλι Garmin Pay™, απολαμβάνοντας μια εμπειρία πληρωμών συμβατή με την αγάπη τους για τα σπορ και τις δραστηριότητες στη φύση.
Με πολύ απλά βήματα, ο πελάτης της Attica Bank μπορεί να προσθέσει οποιαδήποτε κάρτα Visa Attica Bank στο ψηφιακό πορτοφόλι Google Pay™ απλοποιώντας τις καθημερινές συναλλαγές του με πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες. Πολύ σύντομα, όλοι οι κάτοχοι καρτών Attica Bank θα μπορούν να κάνουν τις συναλλαγές τους και μέσω του Apple Pay™ χρησιμοποιώντας το iPhone ή το Apple Watch τους.

*** Ο διευθύνων σύμβουλος, θα εξυπηρετεί πλέον και τους μετόχους! Ο μέχρι τώρα διευθυντής της μονάδας εξυπηρέτησης Μετόχων και εταιρικών ανακοινώσεων, της ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, Γιώργος Ελευθερίου αποχώρησε και τα καθήκοντα του αναλαμβάνει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ιωάννης Καράμπελας! Άντε, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!

*** Δεν πάμε καλά. Η Ομοσπονδία Συλλόγων εργαζόμενων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο καταγγέλει ότι καταφθάνουν νέες καταγγελίες στις οργανώσεις – μέλη του, για εργοδότες που εξαναγκάζουν εργαζόμενους να εργαστούν, υπό την απειλή της απόλυσης, ενώ
ασθενούν με κορονοϊό, κάνοντας κατάχρηση του διευθυντικού «δικαιώματος» και της«εξουσίας» που τους παρέχει μια τέτοια ιδιότητα.

*** Εν όψει της αποεπένδυσης του ΤΧΣ στην Πειραιώς, έχουμε να δούμε ακόμα πολλά επεισόδια. Ένα εξ αυτών ήρθε από τον μεγαλομέτοχο της (18,62%) Τζον Πόλσον, που δήλωσε “πρόθυμος” κάποια στιγμή, που δεν τη συνέδεσε με την πώληση του 27%, να ρευστοποιήσει και αυτός ένα ποσοστό της τάξης του 5% -8%. Τυχαία η χρονική στιγμή; Δύσκολο να το αποδεχθείς…

*** Από ότι αντιλαμβάνεστε, το παιχνίδι έχει ανοίξει πολύ στην Εθνική. Και κατά τα φαινόμενα, δεν θα σταματήσει στο τέλος του έτους, έχει δρόμο ακόμα “μέχρι τους τελικούς σχηματισμούς μετόχων”, όπως αναφέρει και γνωστός και έμπειρος χρηματιστηριακός παράγων.

*** Μετά από συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, τα ΕΛΠΕ γλίτωσαν το αρνητικό πρόσημο και έγραψαν κέρδη. Αλλά, ακόμα να πιάσουν την τιμή αγοράς (7,30) οι εγχώριοι ριγμένοι επενδυτές.

*** Η ΔΕΗ, αναγκάζει και τους άλλους παρόχους να την ακολουθήσουν στα προτεινόμενα χρώματα και τις χρεώσεις των νέων τιμολογίων ενέργειας. Έριξε την τιμή στο μπλε τιμολόγιο και οι άλλοι πάροχοι δεν μπορούν παρά να την ακολουθήσουν.

*** Αυτή η κατάσταση με τους παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και internet, δεν τιμά ούτε τους ίδιους ούτε την εποπτεύουσα Αρχή. Τα μεγαλύτερα προβλήματα είχε και έχει ακόμα η Nova, αλλά δεν ήταν η μόνη, δυστυχώς. Και η ζημιά δεν διορθώνεται με “δωράκια” δωρεάν κλήσεων στην Ε.Ε., που νομίζουν ότι απευθύνονται, σε σχολιαρόπαιδα και δίνουν…καραμέλες; Κάποιοι τους το επιτρέπουν, βέβαια…

*** Άσχετο; Μπορεί και ναι, μπορεί και όχι…Λίγες ημέρες μετά το placement των ΕΛΠΕ, η Lamda Development ανακοίνωσε κοινοπρακτικό δάνειο (θα ρωτήσω τον Αστερίξ ή καλύτερα τον… Πανοραμίξ!).

*** “Ο Ελλάκτωρας έχει κεφαλαιοποίηση 827 εκατ. ευρώ, με (χθεσινή) τιμή μετοχής στα 2,3750. Για να υπερβεί σε κεφαλαιοποίηση το 1 δισ. ευρώ, θα πρέπει το χαρτί να πάει στα 2,872 ευρώ, τέλος Γενάρη θα το έχει. Ποιος το λέει; Πάντως, όχι ο ειδικός διαπραγματευτής, άλλος χρηματιστής είναι ο πιστός του εν λόγω τίτλου.

ΚΟΥΙΖ: Τι αλήθεια συμβαίνει με τους servicers; Πολλά και σοβαρά ακούγονται, το μόνο σίγουρο είναι ότι έρχονται εξελίξεις. Προς τα που, θα δείξει…

Διαβάστε ακόμη: