Εντονη νευρικότητα επικρατεί στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Γενικός Δείκτης αυτή την ώρα κινείται οριακά χαμηλότερα κατά 0,11% στις 1.275 μονάδες.

Οι επενδυτές τηρούν “στάση αναμονής” με το βλέμμα να στρέφεται στις ανακοινώσεις της DBRS μεθαύριο αλλά και της Moody’s στις 15 Σεπτεμβρίου. Η σύγκλιση των αναλυτών διεθνώς για ικανοποιητικούς ρυθμούς μεγέθυνσης τόσο για το υπόλοιπο του 2023 όσο και για το 2024, θέτουν τη χρηματαγορά μας ως έναν από τους πιο ελκυστικούς επενδυτικούς προορισμούς.

Στο ταμπλό στα “κόκκινα” συνεχίζουν να κινούνται οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου με την Alpha Bank να υποχωρεί 0,31%, την Εθνική 0,14%, την Eurobank 0,81% και την Πειραιώς 0,91%.

Η μετοχή της Aegean, όπως αναφέρει και η FastFinance πραμένει από τις καλύτερες επενδυτικές επιλογές, τόσο από άποψη εταιρικής ανάλυσης, όσο και από άποψη συνολικής εικόνας στο ταμπλό. Σήμερα καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,22%. Οπως λένε οι αναλυτές αναμένονται αποτελέσματα εξαμήνου στις 7/9, τα οποία δύσκολα δεν θα ενθουσιάσουν τους μετόχους. Μετράει +160% ετήσια απόδοση, πίσω από την Τράπεζα Πειραιώς (+200%) και την CENER (+185%).

Κέρδη άνω του 3% σημειώνει η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, 0,44% ο ΟΤΕ, 0,90% η Jumbo και 0,28% η Μυτιληναίος. Αντίθετα απώλειες καταγράφουν οι τίτλοι των Coca Cola HBC, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Διαβάστε ακόμη: