Ανακάμπτουν οι τιμές των μετοχών στο χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση, εν μέσω ανοδικής αντίδρασης και των ευρωπαϊκών αγορών λόγω της μείωσης των επιτοκίων δανείων από την Κίνα.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές.

O Γενικός Δείκτης  διαμορφώνεται στις 857,73 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,77% . Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 7,98 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,62%.

Άνοδος με μοχλό τις τραπεζικές μετοχές

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (+3,37%), της Alpha Bank (+2,81%), της Πειραιώς (+2,37%) και της Μυτιληναίος (+2,26%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-1,39%) και των ΕΛΠΕ (-0,59%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τραπεζών (+2,59%) και της Υγείας (+1,73%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-1,275) και του Πετρελαίου (-0,21%).

Ανοδικά κινούνται 58 μετοχές, 13 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα +8,82% και Αφοί Κορδέλλου +5,65%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Χαϊδεμένος -23,22% και Νάκας -4,50%.

Ριμπάουντ στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν, με τον δείκτη DAX στη Φρανκφούρτη να ενισχύεται 1,3%, καθώς οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα ενισχύθηκαν από νέα μέτρα στήριξης της κεντρικής τράπεζας της χώρας.

Οι μετοχές των εταιριών εξόρυξης και ενέργειας κατέγραφαν τα μεγαλύτερα κέρδη, οδηγώντας τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 σε άνοδο 0,8%. Η άνοδος αυτή περιόρισε τις εβδομαδιαίες απώλειες του δείκτη σε κάτω του 1%.

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη Βρετανία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν απρόσμενα τον Απρίλιο αλλά οι προοπτικές για τις καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν απαισιόδοξες.