Ανακάμπτει το χρηματιστήριο Αθηνών, με φόντο την αισιοδοξία για αποκλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή.
Με μικτά πρόσημα κινούνται οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές εν αναμονή των αποφάσεων της ΕΚΤ για τα επιτόκια την ερχόμενη Πέμπτη και με το βλέμμα στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.
O Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 2.383,43 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,3%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 46,95 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,94%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,15%.
Η Ideal Holdings ανακοίνωσε σήμερα την απόφαση για τη διάθεση έως 29,92% της θυγατρικής της, «ΑΤΤΙΚΑ Πολυκαταστήματα» και την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της στη Ρυθμιζόμενη Αγορά της Euronext Athens. Η διάθεση θα πραγματοποιηθεί μέσω δημόσιας προσφοράς στην Ελλάδα προς ιδιώτες και ειδικούς επενδυτές, καθώς και μέσω παράλληλης διάθεσης σε περιορισμένο κύκλο προσώπων.
Η εικόνα στο ταμπλό
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Coca Cola HBC (+2,21%), της Viohalco (+1,24%), της ΔΕΗ (+1,20%) και της Elvalhalcor (+1,18%).
Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Aktor (-0,83%), του ΟΛΠ (-0,77%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,19%).
Ανοδικά κινούνται 59 μετοχές, 25 πτωτικά και 15 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές Λανακάμ(κ) (+6,12%) και Ιντερτέκ (+4,20%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Πλαστικά Κρήτης (-7,19%) και ΕΛΒΕ (-1,72%).
