Σφοδρή αντίδραση στις επερχόμενες αλλαγές, στις χρεώσεις στο ρεύμα και στη χρέωση χρήσης διανομής εκδήλωσε  η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ).

Έστειλε μάλιστα και επιστολή στη ΡΑΕ που ήρθε σε γνώση μας και αναφέρει πως «οι αλλαγές δεν αξιολογούν το γεγονός ότι οι βιομηχανικοί καταναλωτές λόγω του μεγέθους και του σταθερού προφίλ συμβάλλουν στη σταθερότητα του δικτύου και πρέπει να αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία»  και επίσης ότι «η χρέωση χρήσης διανομής θα πρέπει να βασίζεται κατά κύριο λόγο στη χρέωση ισχύος και όχι στη χρέωση ενέργειας».

Στην ΕΒΙΚΕΝ εκτιμούν πως  στο τέλος οι αλλαγές  «καταλήγουν σε αδιαφανή χρέωση με εισπρακτική στόχευση με σκοπό να αναιρέσουν στην πράξη το όποιο οικονομικό όφελος προκύψει για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές από την αλλαγή στη μεθοδολογία υπολογισμού της τιμής»

Τι απαντούν στη ΡΑΕ οι πιο ..μοντέρνοι;

Υπάρχει –λένε- ένα σουξέ της τραπ μουσικής (άλλο φρούτο κι αυτό)  που λέει «θέλω κότερα-ελικόπτερα-θέλω οικόπεδα-έχω γούστα ακριβά!» και συμπληρώνουν πως «αυτό ακριβώς θέλει η ΕΒΙΚΕΝ, δηλαδή τα πάντα! Γίνεται; Δεν γίνεται»…