Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν ελάχιστη μεταβολή τη Δευτέρα, καθώς η Wall Street φαίνεται να επαναπαύεται στις τέσσερις συνεχόμενες θετικές εβδομάδες για την αγορά μετοχών.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,2%, ενώ ο  Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,1%. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones Industrial Average έχασε 66 μονάδες ή 0,2%.

Η Wall Street έρχεται για τέταρτη συνεχόμενη νικηφόρα εβδομάδα και για τους τρεις κύριους μέσους όρους, καθώς οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο από τη στιγμή που η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε από το όριο του 5% που κορυφώθηκε για λίγο στα τέλη Οκτωβρίου.

Το ράλι σημειώθηκε παρά τις προειδοποιήσεις από ορισμένους λιανοπωλητές στις ΗΠΑ ότι οι καταναλωτικές δαπάνες εξασθενούν, αν και οι δαπάνες για το ηλεκτρονικό εμπόριο της Μαύρης Παρασκευής αυξήθηκαν κατά 7,5% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα αδύναμα στοιχεία δαπανών θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve αρχίζουν επιτέλους να επιβαρύνουν την ευρύτερη οικονομία.

«Η τελευταία έρευνα για τα νοικοκυριά της Fed της Νέας Υόρκης δείχνει ότι ένα υψηλό ποσοστό καταναλωτών λένε ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να λάβουν πίστωση… Αυτό θα είχε προβλέψει το σχολικό βιβλίο. Όταν η Fed αυξάνει τα επιτόκια, γίνεται πιο δύσκολο για τους καταναλωτές να δανειστούν», δήλωσε ο Torsten Slok, επικεφαλής οικονομολόγος της Apollo Global Management, σε σημείωμα προς τους πελάτες την Κυριακή.

Η εβδομάδα που ακολουθεί θα είναι επίσης γεμάτη απο ανακοινώσεις οικονομικών δεικτών και σχόλια της Fed.

Τη Δευτέρα, αναμένονται νέα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών.

Ενδείξεις για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τον πληθωρισμό ακολουθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: