Οι μετοχές σημείωσαν μικρή μεταβολή την Παρασκευή, καθώς οι κύριοι μέσοι όροι κινούνται στο πλαίσιο ενός σερί κερδών τεσσάρων εβδομάδων.

Ο δείκτης  Dow Jones Industrial Average σημείωσε άνοδο 46 μονάδων, ή 0,1%. Ο S&P 500 διαπραγματεύτηκε ακριβώς κάτω από την επίπεδη γραμμή. Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,2%.

Οι μεγάλες μετοχές λιανικής παρουσίασαν ανάμειξη στις συναλλαγές καθώς η Black Friday ξεκίνησε την εορταστική περίοδο αγορών. Η Walmart σημείωσε άνοδο 0,2% και η Amazon έχασε 0,4%.

«Με βάση τους ελέγχους μας, προβλέπουμε σταθερές τάσεις επισκεψιμότητας αυτή τη Black Friday, καθώς ένας καταναλωτής με γνώμονα τον προϋπολογισμό αποσύρεται και δίνει προτεραιότητα στα δώρα για τους άλλους έναντι του εαυτού μας», έγραψε σε ένα σημείωμα ο αναλυτής λιανικής της TD Cowen, Oliver Chen.

Για την εβδομάδα, ο Dow και ο S&P 500 ενισχύονται κατά 0,9% έκαστος. Ο Nasdaq Composite σημειώνει άνοδο 1% σε αυτό το διάστημα. Θα ήταν το μεγαλύτερο εβδομαδιαίο σερί νικών για τον S&P 500 και τον Nasdaq από τον Ιούνιο.

Οι κινήσεις έρχονται καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυτή την εβδομάδα έφθασαν σε χαμηλά πολλών μηνών με την ελπίδα ότι ο πληθωρισμός θα περιορίζεται και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ενδέχεται να ολοκληρώσει την αύξηση των επιτοκίων.

Το χρηματιστήριο των ΗΠΑ έχει ημιαργία σήμερα και κλείνει στη 1 μ.μ. αφού εχθές παρέμεινε κλειστό λόγω της αργίας των Ευχαριστιών.

Την Τετάρτη, οι κύριοι μέσοι όροι έκλεισαν υψηλότερα μετά την πτώση της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου σε επίπεδα που δεν είχαν παρατηρηθεί από τον Σεπτέμβριο. Το επιτόκιο αναφοράς αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης σε περίπου 4,47% την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: