Οι τιμές του χρυσού παρέμειναν αμετάβλητες την Τρίτη σε χαμηλές συναλλαγές λόγω αργίας στις ΗΠΑ, ενώ οι έμποροι περίμεναν τα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τη συνεδρίαση του Ιουνίου την Τετάρτη για περισσότερες ενδείξεις σχετικά με την πορεία αύξησης των επιτοκίων.

Το spot χρυσού άλλαξε ελάχιστα στα 1.921,39 $ ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν σταθερά στα 1.929,10 $. Ο όγκος συναλλαγών μπορεί να είναι χαμηλός λόγω της αργίας στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές βλέπουν σχεδόν 90% πιθανότητα αύξησης 25 μονάδων βάσης τον Ιούλιο, σύμφωνα με το εργαλείο Fedwatch της CME, φέρνοντας τα επιτόκια στο εύρος 5,25% έως 5,50% πριν εμφανιστούν περικοπές μετά τον Μάρτιο του 2024. Τα υψηλά επιτόκια αποθαρρύνουν τις επενδύσεις στον χρυσό που δεν προσφέρει κάποια απόδοση. Ο δείκτης του δολαρίου κρατήθηκε σταθερός.

Η μεταποίηση στις ΗΠΑ υποχώρησε περαιτέρω τον Ιούνιο στη χαμηλότερη τιμή από τον Μάιο του 2020 ανά δεδομένα τη Δευτέρα, ωστόσο οι πιέσεις στις τιμές συνέχισαν να ξεφουσκώνουν καθώς τα σημεία περιορισμού στην αλυσίδα εφοδιασμού έχουν αμβλυνθεί σημαντικά και το υψηλότερο κόστος δανεισμού μειώνει τη ζήτηση.

Οι αγορές θα παρακολουθήσουν επίσης τα πρακτικά της συνεδρίασης της FOMC στις 13 έως τις 14 Ιουνίου που θα κυκλοφορήσουν την Τετάρτη.

Ενώ οι τιμές του χρυσού θα μπορούσαν να ανακάμψουν στα 1.940 δολάρια πριν από μια πιθανή πτώση χαμηλότερα, «το φόντο των επιτοκίων παραμένει σημαντικό», δήλωσαν στελέχη της αγοράς.

Η απόφαση πολιτικής της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας θα παρακολουθείται επίσης κατά τις ώρες της ασιατικής αγοράς.

Το spot ασημί σημείωσε άνοδο 0,1% στα 22,91 δολάρια ανά ουγγιά, πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 912,15 δολάρια ενώ το παλλάδιο σημείωσε άλμα 2% στα 1.253,95 δολάρια.

Διαβάστε περισσότερα