Συμφωνία των πέντε υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ ο δεύτερος (η) των σημερινών εκλογών να αποσυρθεί από την διαδικασία , ώστε ο πρώτος ( πρώτη) να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση του κόμματος από απόψε το βράδι , φαίνεται ότι έχει συναφθεί στο παρασκήνιο.

Παρά το γεγονός ότι και οι πέντε υποψήφιοι αποδύθηκαν όλη την τελευταία βδομάδα σε αγώνα για να αναδείξουν την πολιτική τους πρόταση, λέγεται πως ήδη έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους , στην ανάγκη να αποφευχθεί ο δεύτερος γύρος των εκλογών.

Οι λόγοι που προβάλλονται δεν στερούνται λογικής: Εφόσον κατά τη σημερινή ψηφοφορία επιβεβαιωθεί η τάση που διαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες με τη συρροή χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ,θεωρείται πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ανάλογη κοσμοσυρροή κατά τον δεύτερο γύρο λόγω της ύπαρξης δύο μόνο υποψηφίων.

Θα προκύψει δηλαδή ο κίνδυνος σημαντικά μειωμένης συμμετοχής κάτι που να περιορίσει τις οποίες θετικές εντυπώσεις δημιουργήσει η σημερινή μαζική προσέλευση .

Από την άλλη πλευρά η αποφυγή του δευτέρου γύρου των εκλογών , θα περιορίσει τις φυγόκεντρες τάσεις στο κόμμα και θα δεσμεύσει τους χαμένους των σημερινών εκλογών να στηρίξουν την σημερινή επιλογή των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και θα περιοριστούν οι κίνδυνοι της διάσπασης.

Βέβαια όλα αυτές δεν έχουν συμφωνηθεί εν λευκώ , αλλά με βάση συγκεκριμένες προϋποθέσεις, το ποσοστό που θα λάβει απόψε το βράδυ εις έκαστος εκ των υποψηφίων.

Εκτιμάται ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί , μόνο αν η διαφορά της πρώτης ( πρώτου) υποψηφίου από το δεύτερο είναι σημαντική και μεγαλύτερη των δέκα ποσοστιαίων μονάδων. Σε διαφορετική περίπτωση ο δεύτερος γύρος δεν πρόκειται να αποφευχθεί.

Διαβάστε ακόμη: