Η υπηρεσία της Disney στο Χονγκ Κονγκ απαγόρευσε ένα επεισόδιο της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς animation «The Simpsons», το οποίο κάνει αναφορά σε «στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας» στην Κίνα.

Το επεισόδιο με τίτλο «One Angry Lisa», που προβλήθηκε για πρώτη φορά στην τηλεόραση τον Οκτώβριο, δεν είναι πια διαθέσιμο στην streaming πλατφόρμα Disney Plus στο Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ένα επεισόδιο της σειράς δεν συμπεριλαμβάνεται στην πλατφόρμα. Το 2021, η Disney αφαίρεσε επεισόδιο που έκανε αναφορά στις διαδηλώσεις της πλατείας Τιενανμέν το 1989.

Το «One Angry Lisa» περιλαμβάνει μια σκηνή στην οποία η Μαρτζ Σίμσον παρακολουθεί ένα διαδικτυακό μάθημα ποδηλασίας και ο εισηγητής, με φόντο εικόνες του Σινικού Τείχους της Κίνας, λέει: «Ιδού τα θαύματα της Κίνας: «ορυχεία» Bitcoin, στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας όπου παιδιά φτιάχνουν smartphones».

Η Κίνα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορίες για κακομεταχείρηση και επιβολή καταναγκαστικής εργασίας στην κοινότητα των Ουιγούρων και άλλων μουσουλμανικών μειονοτήτων, σε κέντρα μαζικής κράτησης στη βορειοδυτική περιοχή της Σιντζιάνγκ.

Περσινή έκθεση του ΟΗΕ κατηγόρησε το Πεκίνο για «σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», οι οποίες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Το Πεκίνο αρνήθηκε τις κατηγορίες για παραβιάσεις δικαιωμάτων στην Σιντζιάνγκ.

Διαβάστε ακόμη: