“Μπορεί η άνοιξη να άργησε φέτος να έρθει, μα είναι πια εδώ για τα καλά, όπως κάθε χρόνο. Κλείνουμε για λίγο τα μάτια, κι αφουγκραζόμαστε αυτό το μικρό λουλουδάκι που φυτρώνει όπου βρει και μας ψιθυρίζει λόγια τρυφερά, για τον έρωτα, το πάθος, την αγάπη, για την αρχή μιας καινούργιας ζωής. Για όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας όμορφη, ιδιαίτερη και μοναδική. Όλα αυτά και άλλα τόσα μυστικά που δε γνωρίζουμε και ίσως να μη μάθουμε ποτέ, όσο κι αν κοιτάζουμε ένα ανθισμένο λουλούδι ή ένα λιβάδι με παπαρούνες.” αναφέρει στο κείμενο της για την έκθεση “O Αφρός των ημερών” η εμπνεύστρια και επιμελήτρια, Χλόη Ακριθάκη.

Μια έκθεση γεμάτη μυρωδιές και λουλούδια στην Γκαλερί 7 στην Αθήνα.

Συνέντευξη στη Ζέτα Τζιώτη

 

-Χλόη, στον “Αφρό των Ημερών” παρουσιάζεις έργα 40 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών με θέματα γύρω από το λουλούδι. Πώς προέκυψε αυτή η ιδέα;

-Ξεκίνησε με την πρόταση μίας έκθεσης ανοιξιάτικης. Στο υποσυνείδητο μου υπήρχε πάντα το «κούμπωμα» με την έκθεση του πατέρα μου Αλέξη Ακριθάκη, στην ίδια γκαλερί. Η ιδέα τα έργα της έκθεσης να είναι έργα φίλων καλλιτεχνών ήταν ο συνδυασμός και το λογικό αποτέλεσμα της προσωπικής μου φωτογραφικής δουλειάς των τελευταίων χρόνων αλλά και της εργασίας μου σχετικά με τη διαχείριση του έργου του πατέρα μου. Με κάποιον τρόπο είναι το κλείσιμο αλλά και συγχρόνως το άνοιγμα ενός κύκλου.

Δεν είμαι ιστορικός τέχνης και οι εκθέσεις μου έχουν πάντα σχέση με την οικογένεια μου, τους φίλους μου και τα πράγματα που αγαπώ.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι όλοι φίλοι. Κάποιους γνωρίζω από παιδί, με κάποιους γνωριζόμαστε από τις σπουδές μας στο Βερολίνο, και κάποιους τους γνώρισα τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και τους έχω φωτογραφίσει στο πλαίσιο του πρότζεκτ μου #studiovisit

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΔΕ ΔΙΑΛΕΞΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ, ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΗΡΘΕ ΑΒΙΑΣΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΑ

 

 

Διάρκεια έκθεσης: έως 21 Μάϊου 2022

Διαβάστε τη συνέχεια στο ArtViews.gr