Σήμερα οι μέτοχοι της Chipita καλούνται σε γενική συνέλευση προκειμένου να εγκρίνουν την διάσπαση της εταιρείας με τη σύσταση δύο νέων εταιρειών Chipita Foods και Chipita Global.

Πρόκειται για εξέλιξη που εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας από την Mondelez International, η οποία θα αποκτήσει την δραστηριότητα της Chipita Global, με τον έλεγχο της Chipita Foods να διατηρούν οι σημερινοί μέτοχοι της ελληνικής εταιρείας.

Κάθε μέτοχος της Chipita θα αποκτήσει, για κάθε μια μετοχή που κατείχε 0,855241298736051 μετοχές στην Chipita Foods με ονομαστική αξία 1 ευρώ εκάστη και 9,41951574207308 μετοχές στη Chipita Global με ονομαστική αξία ένα ευρώ έκαστη. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που θα μεταβιβαστούν/εισφερθούν στην Chipita Foods θα διαμορφώσει μετοχικό κεφάλαιο 85.397.691 ευρώ διαιρούμενο σε 85.397.691 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η κάθε μία ενώ δεν θα μεταφερθούν κέρδη εις νέον και λοιπά αποθεματικά στην Chipita Foods. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που θα μεταβιβαστούν/εισφερθούν στην Chipita Global θα διαμορφώσουν το μετοχικό της κεφάλαιο σε 1.057.760.080 ευρώ.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Mondelez, ύψους περί τα 2 δισ. δολ. η Chipita Global θα αποκτήσει το σύνολο των ακίνητων περιουσιακών στοιχείων της Chipita και τα δικαιώματα των σημάτων, που ανήκουν στην Chipita, καθώς και όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας για την εδαφική περιοχή χωρών εκτός της Νοτιοανατολικής Ασίας, όλες οι μετοχές της Chipita πλην αυτών που θα μεταβιβασθούν στην Chipita Foods, καθώς και ο βιομηχανικός εξοπλισμός εκτός ενός εργαστηρίου έρευνας.