search

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Χιονοδρομικά: Υψηλές προσδοκίες για τις γιορτές -Ποια είναι ανοικτά στη Βόρεια Ελλάδα

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει έως 5.000 επισκέπτες και ετησίως, ξεπερνά τις 200.00 επισκέψεις, ανακοίνωσε την έναρξη της χειμερινής σεζόν στις 17 Δεκεμβρίου

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου (Ν. Ημαθίας)

Πολλοί είναι εκείνοι που παραδοσιακά συνδυάζουν τις μέρες των Χριστουγέννων με μία βόλτα σε χιονοδρομικά

Και παρότι ο καιρός δεν θυμίζει σε τίποτα Χριστούγεννα με χιόνι, χιονοδρομικά στη Βόρεια Ελλάδα είναι ανοιχτά και περιμένουν τους επισκέπτες

Όπως επισημαίνουν στο ThessToday.gr εκπρόσωποι των χιονοδρομικών κέντρων αναμένουν τις χιονισμένες ημέρες κατά τις οποίες οι πίστες χιονοδρομίας θα πλημμυρίσουν με τους λάτρεις και μη του σκι. Προς τα παρόν, υποδέχονται τους επισκέπτες στα ανακαινισμένα τους σαλέ, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα λειτουργίας των αναβατήρων (babylift) και πιστών για αρχάριους με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει ήδη «φωτιά» από τους ενδιαφερόμενους.

Στη Βόρεια Ελλάδα λειτουργούν εννέα χιονοδρομικά κέντρα, από τα συνολικά 22 της χώρας. Όλα έχουν προετοιμαστεί, ώστε να προσφέρουν με ασφάλεια τις υπηρεσίες τους, ενώ σε ορισμένα έγιναν βελτιώσεις σε εξοπλισμό και υποδομές. Το ThessToday.gr έκανε μια έρευνα και σας παρουσιάζει τα ανοικτά χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας που μπορείτε να επισκεφθείτε.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου (Ν. Ημαθίας)

Το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει έως 5.000 επισκέπτες και ετησίως, ξεπερνά τις 200.00 επισκέψεις, ανακοίνωσε την έναρξη της χειμερινής σεζόν στις 17 Δεκεμβρίου. Λειτουργεί με την διθέσια εναέρια καρέκλα και με το σαλέ καθώς οι συνθήκες χιονοκάλυψης δεν επαρκούν ακόμη για χιονοδρομία.

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr o υπεύθυνος του χιονοδρομικού Απόστολος Μελιόπουλος ανέφερε ότι έχουν γίνει οι έλεγχοι και οι συντηρήσεις των εγκαταστάσεων όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία. «Τη φετινή χρονιά η οποία αναμένεται να καταγράψει υψηλά ποσοστά επισκεπτών, κάναμε μια σημαντική παρέμβαση στο χιονοδρομικό, τη λιθοτριψία δηλαδή στις πίστες ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα χιονιού».

Διαβάστε ακόμη: