Η «Miss USA 2019», Cheslie Kryst σκοτώθηκε κάνοντας βουτιά από το διαμέρισμά της σε ουρανοξύστη 60 ορόφων στο κέντρο του Μανχάταν. Το TMZ αναφέρει ότι η κοπέλα πέθανε επιτόπου και οι Αρχές μιλούν για αυτοκτονία.

Η 30χρονη Cheslie Kryst διέμενε στον 9ο όροφο, αλλά μάρτυρες την είδαν στον 29ο όροφο σύμφωνα με την NY Post, που δημοσίευσε την είδηση.

Λίγες ώρες πριν πεθάνει πόσταρε μία φωτογραφία της στο Instagram γράφοντας: «Αυτή η μέρα να φέρει ανάπαυση και ειρήνη». Πηγές αναφέρουν στην NY Post ότι η Kryst έγραψε ένα σημείωμα, στο οποίο άφηνε τα υπάρχοντά της στη μητέρα της, η οποία επίσης συμμετείχε στα νιάτα της σε διαγωνισμούς ομορφιάς και μάλιστα είχε κερδίσει τον τίτλο «Mrs. North Carolina» το 2002. Το σημείωμα δεν εξήγησε τους λόγους για τους οποίους η όμορφη και πολλά υποσχόμενη 30χρονη αυτοκτόνησε.

«Όχι μόνο όμορφη, ήταν και έξυπνη, ήταν δικηγόρος» φέρεται να είπε πηγή από τις αστυνομικές Αρχές για την Kryst. «Είχε μία ζωή που θα ζήλευαν πολλοί… είναι λυπηρό».

Εκπροσωπώντας τη Βόρεια Κορολίνα, η Κριστ εντυπωσίασε στον διαγωνισμό Miss USA το 2019, αιχμαλωτίζοντας όλα τα βλέμματα με την τοπική φορεσιά της, που παράπεμπε στην αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου με τίτλο «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί».

Cheslie Kryst: Οι σπουδές Νομικής και η πορεία στην τηλεόραση

Η Κριστ γεννήθηκε στο Τζάκσον του Μίσιγκαν. Μεγάλωσε στην πόλη Σάρλοτ και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Στη συνέχεια, σπούδασε νομικά στο Wake Forest University, και μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στη νομική εταιρεία Poyner-Spruill LLP, προσφέροντας pro bono νομική εκπροσώπηση σε φυλακισμένους για τη μείωση της ποινής τους.

Εργαζόταν ως ρεπόρτερ για το ExtraTV και μάλιστα είχε πάρει συνεντεύξεις από πασίγνωστα ονόματα, όπως η Lady Gaga και η Όπρα. Τον Οκτώβριο του 2019, η Kryst μίλησε στο Facebook για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας. «Κάνω τα πάντα για να φροντίσω την ψυχική μου υγεία. Και το πιο σημαντικό είναι ότι μιλάω με έναν σύμβουλο. Μου δίνει στρατηγικές όταν είμαι λυπημένη ή χαρούμενη ή έχω βαρύ πρόγραμμα. Συχνά κλείνω το κινητό μου».

Η οικογένεια με επίσημη ανακοίνωση αναφέρει: «Νοιαζόταν, αγαπούσε, γελούσε και έλαμπε. Η Τσέσλι ενσάρκωνε την αγάπη και προσέφερε σε άλλους ανθρώπους, είτε μέσω της εργασίας της ως δικηγόρος που μαχόταν για την κοινωνική δικαιούνη, είτε ως Μις ΗΠΑ, είτε ως παρουσιάστρια στο Extra. Κυρίως όμως ως κόρη, αδελφή, φίλη, μέντορας και συνάδελφος. Ξέρουμε ότι η επίδρασή της στη ζωή μας θα συνεχίσει να υπάρχει».

Η Cheslie Kryst παραδέχτηκε ότι χρησιμοποίησε την δημοσιότητα που της έδωσε ο τίτλος των καλλιστείων, όπως η ιδια είχε σχεδιάσει.
Πάλευε για την αλλαγή του δικαστικού συστήματος της Αμερικής, στο οποίο υπάρχουν διακρίσεις μεταξυ λευκών και μαύρων.
Δούλεψε αμισθί για μαύρους και φτωχούς φυλακισμένους, οι οποίοι είχαν δυσανάλογες των εγκλημάτων τους ποινές. Ένας από αυτούς, είχε καταδικαστεί σε ισόβια για μικροποσότητα ναρκωτικών, ελευθερώθηκε χάρη στον αγώνα της Cheslie.
Είχε συγκεντρώσει τεράστια ποσά για οργανώσεις και είχε υπάρξει μια από τις δυνατές φωνές του Black Lives Matter.