Μεταξύ 2.800.000€ και 3.400.000€ αναμένεται να κυμανθεί η τιμή της μπάλας, με την οποία ο «Ντιεγκίτο» σκόραρε το εμβληματικό τέρμα με το «χέρι του Θεού» στην αναμέτρηση της Αργεντινής ενάντια στην Αγγλία, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986.

Η –ιστορικής σημασίας– μπάλα θα πωληθεί από τον οίκο δημοπρασιών «Γκρέιαμ Μπαντ», τη 16η Νοεμβρίου.

Κάτοχος της πολύτιμης μπάλας είναι ο διαιτητής του ιστορικού αγώνα, Αλί Μπιν Νασέρ, ο οποίος δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει τη… ζαβολιά του Μαραντόνα, η οποία οδήγησε την «αλμπισελέστε» έως τον τελικό και την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Τυνήσιος επεσήμανε πως «είναι, πλέον, καιρός να μοιραστώ το απόκτημά μου», εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης θα εκθέσει κάπου, τη μπάλα.

Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Δεν μπόρεσα να δω καθαρά το περιστατικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες της FIFA που εκδόθηκαν πριν από το τουρνουά, κοίταξα τον επόπτη γραμμών μου για επιβεβαίωση της εγκυρότητας του γκολ· εκείνος επέστρεψε στη γραμμή, δείχνοντας ότι ήταν ικανοποιημένος με την επικύρωση του τέρματος», υποστήριξε, μιλώντας για τη φάση του γκολ.

«Στο τέλος του παιχνιδιού, ο προπονητής της Αγγλίας, Μπόμπι Ρόμπσον, μού είπε ότι “έκανες καλή δουλειά, αλλά ο επόπτης γραμμών ήταν ανεύθυνος”», συμπλήρωσε.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή τον Νοέμβριο του 2020, είχε ισχυρισθεί πως σκόραρε «λίγο με το κεφάλι του και λίγο, με το χέρι του Θεού», «γράφοντας» ιστορία για ακόμη έναν… λόγο. Ο δημοπράτης σημείωσε πως «με την ιστορία που περιβάλλει τη μπάλα, αναμένουμε ότι θα είναι εξαιρετικά δημοφιλής, όταν βγει σε δημοπρασία».

Η Αργεντινή κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά τη νίκη επί της Δυτικής Γερμανίας στον μεγάλο τελικό. Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα κατά τη διάρκεια του προημιτελικού, πωλήθηκε την 4η Μαΐου έναντι 8.490.000€, τιμή – «ρεκόρ» για αθλητικό αναμνηστικό.

Διαβάστε ακόμη: