Καλημέρα σας κυρίες και κύριοι.

*** Λοιπόν, το αποφάσισα. Στην επόμενη μεγάλη αύξηση τράπεζας, ιδίως αν αφορά στην Πειραιώς και στην Alpha Bank, ή όποια άλλη τράπεζα τέλος πάντων. θα πλησιάσω το (εκάστοτε) «βαθύ λαρύγγι», θα μάθω τους όρους και θα παίξω αναλόγως τις μετοχές τους. Βέβαια, το (πρώτο) πρόβλημα είναι ότι δεν έχω καν κωδικό να παίξω, αλλά αυτό λύνεται. Θα…συμπράξω με τους γνωστούς-άγνωστους κομπιναδόρους και έχοντας τη βεβαιότητα ότι δεν θα τιμωρηθώ, θα βγάλω μπόλικο χρήμα μετά βεβαιότητας.

Άλλωστε και πρόστιμο να φάω, με μία προσβολή της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η υπόθεση θα τραβήξει χρόνια, άσε που μπορεί να την κερδίσω κιόλας! Για τέτοια… τιμωρία και… τεκμηρίωση μιλάμε, όταν τζογάρονται και κερδίζονται πολλά εκατομμύρια. Όλα καλά, λοιπόν!

Και ο…γάιδαρος δεμένος, κυρίες μου – του θεσμικού οργάνου και κύριοι – των διοικήσεων των δύο τραπεζών. Α, για να μην το ξεχάσω: ευτυχώς που υπάρχει αυτός ο καλός άνθρωπος ο Σταϊκούρας, (τον ξέρετε καλά εκεί στο Αντιπροεδρείο της ΕΚ υποθέτω…), που θέσπισε παραγραφή της χρηματιστηριακής απάτης στα 5 χρόνια! Καλέ μου άνθρωπε, θα είσαι εφεξής το ίνδαλμα των απανταχού χρηματιστηριακών απατεώνων …

Ο Βενεζουελάνος, τα ακίνητα, το ξέπλυμα και τα κεφάλαια από Ρώσους Ολιγάρχες!

Ήταν γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι κάποιοι Ελληνορώσοι και Ρώσοι ολιγάρχες είχαν μετατρέψει την Ελλάδα και την Κύπρο σε ένα απέραντο πλυντήριο.

Αυτό δεν προξενεί καμία εντύπωση γιατί τα ίδια ακριβώς συνέβαιναν και στο Λονδίνο, όπου έχουν ξεπλυθεί εκατοντάδες δισεκατομμύρια Ρώσων ολιγαρχών αλλά και στην Αυστρία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό που προξενεί εντύπωση ήταν το παραμύθι που πούλαγε για χρόνια ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων.

Όλοι νόμιζαν ότι ξεπλένει κεφάλαια του συστήματος Μαδούρο, γιατί είχε δραστηριοποιηθεί και στη Βενεζουέλα.

Τελικά οι αρμόδιες υπηρεσίες που ερεύνησαν ένα πολυδαίδαλο σύστημα εταιρειών που είχε στήσει για τις ανάγκες του ξεπλύματος κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα κεφάλαια προέρχονται αποκλειστικά από Ρώσους ολιγάρχες.

Γι΄ αυτό περιλαμβάνεται στη λίστα με τα τέσσερα ονόματα στα οποία αναμένεται να δεσμευτούν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Βέβαια είναι ο μόνος που διαθέτει περιουσιακά στοιχεία γιατί ο αχυράνθρωπος και στενός συνεργάτης Ελληνορώσου ολιγάρχη που περιλαμβάνεται και αυτός στη λίστα δεν διαθέτει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία, όπως επίσης ο εξαγωγέας φρούτων από τη Βόρεια Ελλάδα και οι μέτοχοι ενός πτωχευμένου τουριστικού γραφείου που τα τελευταία χρόνια μονοπωλούσε τις αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία.

Δρομολογούνται μετοχικές αποφάσεις στα ΕΛΠΕ!

*** Εξελίξεις στα Ελληνικά Πετρέλαια θα υπάρξουν σχετικά σύντομα. Ήδη κάποια… νήματα κινούνται, αλλά όχι προς την ίδια κατεύθυνση. Η οικογένεια Λάτση φέρεται ότι έχει πάρει τις πρώτες αποφάσεις, αλλά δεν μπορεί να αγνοήσει και την πλευρά του Δημοσίου. Εκεί υπάρχουν θέματα και δεν είναι πάντα δεδομένο ότι θα έχουν την επιθυμητή για τον όμιλο εξέλιξη… Περισσότερα, προσεχώς

Εύσημα σε Μότορ Όιλ και Μυτιληναίο από μεγάλο ξένο…

*** Εύσημα σε δύο «πολύ καλά οργανωμένους» ομίλους – την Μότορ Όιλ και τον Μυτιληναίο – από τον εδώ ευρισκόμενο αυτές τις ημέρες υπεύθυνο για επενδύσεις στη ΝΑ Ευρώπη μεγάλου ξένου χρηματοπιστωτικού ομίλου. Έχετε χτίσει θέση, η ερώτηση μου. «Μικρή σχετικά μέχρι τώρα στη μία περίπτωση, μικρότερη στη δεύτερη. Αλλά, για αυτό είμαστε εδώ, αντί στη…Ν. Υόρκη». Σαφές το (τριπλό) μήνυμα, νομίζω.

Όλα κι όλα δύο τηλεφωνήματα σε Ριμπολόβλεφ και Καλτσίδη από τις Ελληνικές Αρχές!

Επειδή πολλά λέγονται και πολλά γράφονται σχετικά με το δήθεν «πάγωμα» των περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών λογαριασμών των Ρώσων Ολιγαρχών στη χώρα μας, σας λέμε ξεκάθαρα «κρατήστε μικρό καλάθι»! Όπως άλλωστε αποκαλύψαμε και χθες, καμμία τράπεζα δεν επιβεβαιώνει αρμοδίως ότι «δεσμεύτηκαν» τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ στην περιβόητη λίστα των 877 Ρώσων ολιγαρχών με σχέσεις επιρροής μρ τη Μόσχα, δεν περιλαμβάνεται κανείς «δικός μας» ούτε καν ο Σαββίδης!

Για να ξέρετε λοιπόν, το μόνο που συνέβη ήταν ότι από την Επιτροπή Ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ούτε δεσμεύσεις έγιναν, ούτε κατασχέσεις, παρά τις διαρροές για δήθεν κυρώσεις!!!

Μόνο δύο τηλεφωνήματα έγιναν όλα κι όλα από κυβερνητικής πλευράς σε δύο κανονικούς Ρώσους ολιγάρχες που κατέχουν περιουσιακά στοιχεία στη χώρα μας και οι οποίοι παρά το τεράστιο μέγεθος τους δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των κυρώσεων: Στον ιδιοκτήτη της Μονακό FC Ριμπολόβλεφ, που είναι ιδιοκτήτης των νήσων Σκορπιός (πρώην του Αριστοτέλη Ωνάση) και Σπάρτη στο Ιόνιο και στον μεγιστάνα του τσιμέντου και όχι μόνο ομογενούς Καλτσίδη που έχει σπίτι στη Μεσσηνία και ειδικότερα στην Κορώνη!

Ο επικοινωνιολόγος – νταραβεριτζής που δούλεψε «ψιλό γαζί» τη Ρωσική πρεσβεία!!!

Δυσαρέσκεια επικρατεί στη ρωσική πρεσβεία για τα πενιχρά αποτελέσματα, τα οποία έχει καταφέρει μέχρι τώρα γνωστή εταιρεία επικοινωνίας, η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά να περνάει τις ρωσικές θέσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

Εκτός από δύο site της συμφοράς και κάποια στοχευμένα δημοσιεύματα σε περιφερειακές εφημερίδες, ο γνωστός επικοινωνιολόγος δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο.

Βέβαια όταν υπέγραφε το συμβόλαιο με τους Ρώσους ισχυρίζονταν ότι διαθέτει μεγάλη πρόσβαση σε εφημερίδες, κανάλια και διαδίκτυο.

Τους παραμύθιασε επίσης ότι έχει πελάτες διάφορους μεγαλόσχημους οικονομικούς παράγοντες και γι΄ αυτό τα Μέσα Ενημέρωσης είναι υποχρεωμένα απέναντί του και θα περνάνε τη γραμμή.

Τώρα αρχίζει να λέει άλλα παραμύθια.

Για να δικαιολογήσει το τεράστιο συμβόλαιο τους λέει ότι παρεμβαίνει η αμερικανική πρεσβεία στα Μέσα Ενημέρωσης και γι΄ αυτό δεν μπορεί να περάσει αυτά που θέλουν.

Δεν γνωρίζω αν εκεί στο Ψυχικό τρώνε το παραμύθι του επικοινωνιολόγου.

Εξάλλου τα ίδια παραμύθια πουλάει σε διάφορους νταραβεριτζήδες, νέους διαπλεκόμενους που είναι φίλοι των Ρώσων, τους οποίους έχει πάρει στο λαιμό του.

H ανασύνταξη της Ιντραλότ και οι λογικές …αρρυθμίες

*** Παρά τις όποιες σοβαρές προσπάθειες ανασύνταξης καταβάλλονται, μετά την επιστροφή του προέδρου Σωκράτη, η Intralot παρουσιάζει κάποιες αρρυθμίες (sic). Και οι έχοντες το μανατζάρισμα της εταιρείας, το βλέπουν αυτό στην πράξη καθημερινά. Όπως και οι έχοντες την ευθύνη για το καθημερινό κοουτσάρισμα της μετοχής. Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, γίνεται δουλειά σε βάθος!

«Τζάμπα μάγκες» με τα λεφτά των τραπεζών!

Παρατηρείται κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, μια πολιτική επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων από τις συστημικές τράπεζες, προς συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κύκλους, πολλούς και διάφορους, γνωστούς από το παρελθόν, «εκλεκτούς» και «ημέτερους»!

Είναι πλέον πασιφανές πως οι αξιότιμοι κύριοι τραπεζίτες, την ώρα που έχουν κλειστή τη στρόφιγγα παροχής ρευστότητας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ανοίγουν τους κρουνούς των χρηματοδοτήσεων στους στενούς διαχρονικούς τους φίλους, τους διαβόητους «δημοσιοσχετίστες» που έκαναν καριέρα στηριγμένη στις πλάτες του τραπεζικού συστήματος εν μέσω ρυθμίσεων και ειδικών σχέσεων αγοράς και πώλησης περιουσιακών στοιχείων!

Το γεγονός των επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων αποτελεί ένα φαινόμενο στρεβλό, που νοθεύει τον ανταγωνισμό, τους υγιείς όρους λειτουργίας της αγοράς και το οποίο προφανώς αποσκοπεί στη δημιουργία ενός καινούριου επιχειρηματικού περιβάλλοντος που θα αποτελείται από στενούς φίλους, ημέτερους και εκλεκτούς! Μια νέα διαπλοκή!
Συνεχίζεται … Με ονοματεπώνυμα αυτή τη φορά…

Το μήνυμα της JP Morgan!

***Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, βάσει παγίων, προειδοποίησε για τις οικονομικές προκλήσεις, ανακοινώνοντας πλήγμα 524 εκατ. δολαρίων από δραστηριότητες της αγοράς που επηρεάστηκαν από τις κυρώσεις της Ρωσίας. Ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη, σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, για το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα κέρδη μειώθηκαν στα 8,28 δισ. δολάρια, από τα 14,3 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 30,7 δισ. δολάρια από τα 32,27 δισ. δολάρια.

Οι προβληματισμοί στις ΗΠΑ για Μπάιντεν, Ρωσία, ΝΑΤΟ!

*** Δοθείσης ευκαιρίας, η εικόνα που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ για τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μπάιντεν, όπως μου τη μεταφέρει Έλληνας παράγων που ζει χρόνια εκεί και απολαμβάνει σεβασμού η άποψή του στα υψηλά κλιμάκια και των δύο μεγάλων κομμάτων, δεν είναι αυτή που νομίζουμε ή συμπεραίνουμε βλέποντας μόνο τη μία όψη. “Δεν είναι μόνον οι Ρεπουμπλικάνοι που αντιδρούν σε πολλές αποφάσεις του Μπάιντεν για τη Ρωσία, είναι και παράγοντες των Δημοκρατικών, που αναρωτιούνται μέχρι που θα φτάσει η άγρια κόντρα με τη Ρωσία και η εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Φοβούνται ότι έχουμε την πλήρη αναστροφή των όσων συνέβαιναν επί Τραμπ και μάλιστα στην πιο ακραία μορφή της. Και αυτό είναι κάτι που θα έχει τεράστιες συνέπειες και για τις ΗΠΑ και ας μη φαίνονται καθαρά ακόμα”.

*** Όσο για το κλίμα στον απλό κόσμο – ο φίλος καθηγητής δεν είναι της γυάλας, έχει άμεση επαφή με εργαζόμενους αμερικανούς και φυσικά με τους Έλληνες ομογενείς – μου μεταφέρει ένα κλίμα βουβής ακόμα δυσαρέσκειας για την οικονομική πολιτική, που χτυπάει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ιδίως στα καύσιμα, αλλά και σε άλλα είδη και προϊόντα καθημερινής ανάγκης

*** Και η κατακλείδα της συζήτησής μας από τον κ. καθηγητή: “Ευτυχώς που ο Πρόεδρος άκουσε κάποιους συμβούλους του που βλέπουν μακριά και δεν έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία. Την άλλη μέρα θα έβγαινε τουλάχιστον η μισή Αμερική στους δρόμους, εκτός του ότι ένας ολέθριος για την ανθρωπότητα πόλεμος θα ήταν ένα βήμα πριν την έναρξή του”.

Αυτά τα παγωτά (Δωδώνη) ποιος θα τα πάρει;

*** Τώρα που ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία, έρχεται η ώρα του παγωτού. Κι όταν λέμε παγωτό, εξέχουσα θέση στα κυκλοφορούντα brands κατέχουν τα Παγωτά Δωδώνη. Για τα οποία γίνεται μία μικρή μάχη για το ποιος θα τα πάρει, δηλαδή την ομώνυμη εταιρεία. Η “νύφη” μπορεί να φέρει χρήμα, αν ο “γαμπρός” ολοκληρώσει το μυστήριο και ρίξει κάμποσα ευρώ για ανάπτυξη. Υποψήφιοι μέχρι στιγμής είναι η Creta Farms, η ΚΡΙ-ΚΡΙ, τα κοιτάει και η ΕΛΓΕΚΑ, ενώ ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος (ο…και περιπτεράς που λέγαμε και χαϊδεμένο παιδί των τραπεζών) δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του. Δύο ακόμα παγωτατζήδες, ο ένας Ιταλός-φίρμα , λέγεται ότι εκδήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον

*** Ο Ιταλός, που έχει παρουσία με δικά του μαγαζιά σε 3-4 ελληνικά νησιά, μου λένε ότι προσέγγισε και μία μικρή οικογενειακή παγωτοβιομηχανία, που παράγει εξαιρετικά πράγματι προϊόντα, την Άλμα Παγωτά, αλλά δεν βρήκε φιλόξενο έδαφος. Η ιστορία αυτής της μικρής επιχείρησης που βρίσκεται στο υπόλοιπο Αττικής, μοιάζει λίγο με αυτή της ΙΟΝ, καθώς και ξεχωριστά, άριστα προϊόντα έχει και αντιστέκεται στις κατά καιρούς λίαν δελεαστικές προτάσεις που έχει δεχτεί, όπως παλαιότερα από τη Δέλτα του Δασκαλόπουλου ( Δημήτρη, περισσεύει κάποιος πίνακας, είμαι και εγώ θαυμαστής της τέχνης) και τη ΦΑΓΕ των αδελφών Φιλίππου. Αλλά και στη νέα γενιά, που αναλαμβάνει σταδιακά τα ηνία, φαίνεται ότι της αρέσουν τα μικρά δικά τους… άλματα.

Το φιλόδοξο εγχείρημα του κτήματος Καρτερού στην Κρήτη είχε άδοξο τέλος! Ποιος το πήρε και πόσο;

*** Ένα φιλόδοξο εγχείρημα, που οραματίστηκαν μικρομεσαίοι επιχειρηματίες από την Κρήτη, η αξιοποίηση του Κτήματος Καρτερού, μιας έκτασης ελάχιστα έξω από τον ιστό της πόλης του Ηρακλείου και ανάμεσα σε παλαιά και νέα εθνική οδό, δυστυχώς είχε άδοξο και δαπανηρό τέλος. Οι τράπεζες δεν το στήριξαν, αυτές που επαίρονται ότι στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, γιατί ήταν πνιγμένες στα κόκκινα δάνεια και δεν έδιναν δεκάρα για τέτοια εγχειρήματα, ιδίως αν δεν είχες ένα μεγάλο όνομα μαζί σου. Με αποτέλεσμα προ ημερών να εκπλειστηριαστεί και να περάσει σε άγνωστα μέχρι στιγμής χέρια και όσοι είχαν βάλει κεφάλαια να τα χάσουν, χωρίς να υπολογίζονται κόποι και θυσίες πολλών ετών. Θα έχει, πάντως, ενδιαφέρον ποιος το πήρε και πόσο…

*** Αυτά και για σήμερα, σας θυμίζω ότι αύριο Παρασκευή και Δευτέρα δεν έχει συνεδριάσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών, λόγω του Πάσχα των Καθολικών. Καλή σας ημέρα, υγιαίνετε και ευτυχείτε, η ζωή είναι μικρή φίλες και φίλοι