Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, με ανάρτησή του στο Twitter απαντάει στα κόμματα της αριστεράς για τον συνδικαλισμό.

Ο κ. Χατζηδάκης δημοσίευσε ένα βίντεο που περιγράφει τις αλλαγές που θα φέρει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στα συνδικάτα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «σε αντίθεση με τα εργατοπατερικά κόμματα της Αριστεράς, εμείς πιστεύουμε ότι τα συνδικάτα υπάρχουν για να υπηρετούν τους εργαζόμενους. Κι όχι οι εργαζόμενοι τα συνδικάτα».

 

Χατζηδάκης προς αντιπολίτευση: Εσείς είστε με τους εργατοπατέρες, εμείς με την κοινωνία

Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, είπε ότι «αν παίζατε σε τουρνουά ψέματος, θα κερδίζατε ακόμα και τον Τσιτσιπά», φανερά ενοχλημένος από τον αντιπολιτευτικό λόγο κυρίως στις διατάξεις που αφορούν το 8ωρο, τις υπερωρίες και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

«Κατακεραυνώνετε γιατί δεν σας ενδιαφέρει το νομοσχέδιο, αλλά η απόγνωση από τις δημοσκοπήσεις. Αντί να μικραίνει το χάσμα επί Μητσοτάκη μεγαλώνει! Αυτή είναι η ανησυχία σας και όχι για τους εργαζομένους», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της απεργίας σημείωσε ότι «Βλέπετε το δικαίωμα στην απεργία όχι όμως στην εργασία. Δικαιώματα έχουν όσοι θέλουν να απεργήσουν αλλά όχι όσοι θέλουν να εργαστούν! Το ΚΚΕ αναφερόμενο σε ψυχολογική βία λέει αναφερόσαστε μόνο σε συνδικαλιστές. Που το είδατε; Υπάρχει άρθρο στην εργασία και αφορά και τους εργοδότες. Διότι, είμαστε μεγάλο λαϊκό κόμμα που σταθερά πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία στις δύο πλευρές (…). Επαναλαμβάνετε το μότο νόμος είναι το δίκαιο εργάτη! Να το δεχθούμε! Αλλά να δεχθείτε και σεις ότι νόμος είναι το δίκιο του φοιτητή να δώσει εξετάσεις, το δίκιο του αναπήρου που πρέπει να εξυπηρετηθεί! Είστε με τους εργατοπατέρες εμείς με τη κοινωνία. Εσείς με τη καθυστέρηση εμείς με την Ευρώπη εσείς με τη αντίδραση εμείς με την πρόοδο».