Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για την πορεία της πανδημίας, τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση αλλά και για την οικονομία.

Ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης και αναφερόμενος στο ενδεχόμενο μέτρων για τους ανεμβολίαστους και την εστίαση, τόνισε ότι  «δεν θέλουμε να ξανακλείσει συνολικά η οικονομία», ενώ συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση παρακολουθεί πώς εξελίσσεται η κατάσταση και στις υπόλοιπες χώρες και στηρίζεται στις απόψεις των ειδικών. «Εναρμονιζόμαστε με αυτά που γίνονται στην Ευρώπη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε πως ένας από τους στόχους της κυβέρνησης είναι η επέκταση των εμβολιασμών, ενώ επεσήμανε ότι σε γενικές γραμμές «η Ελλάδα δεν έχει πάει περισσότερο άσχημα από τον μέσο όρο της ΕΕ». Όσον αφορά το ενδεχόμενο μέτρων, είπε ότι θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση τις προσεχείς ημέρες.

Σχετικά με την εστίαση, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι ζητά μεγαλύτερη χαλάρωση κάτι που είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. «Είναι ένας από τους κλάδους που βεβαίως επλήγη, αλλά έχει πάρει μαζί με τον τουρισμό τα περισσότερα αντισταθμιστικά. Έχουν δοθεί 42 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας», τόνισε.

Μητσοτάκης: Δεν θα κάνουμε ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Good Morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV, όπου αναφέρθηκε στο μέτωπο της διαχείρισης της πανδημίας, ενώ ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους.

Γεωργιάδης: Καμία περίπτωση lockdown

Από την πλευρά του, κατηγορηματικός ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης,  μιλώντας τη Δευτέρα στην ΕΡΤ, όπου τόνισε ότι «Τα μέτρα(για τους ανεμβολίαστους) έχουν αρχίζει να αποδίδουν. Ο υψηλός αριθμός θανάτων που είδαμε χθες έρχεται από τις περασμένες φάσεις και εβδομάδες. Φαίνεται ότι ο ρυθμός αύξησης της πανδημίας είναι σε μια αντίστροφη πορεία. Η Επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αυτήν την εβδομάδα. Το μόνο που δεν συζητάμε είναι ένα νέο ολικό lockdownοποιοδήποτε άλλο μέτρο προτείνουν κι έχει λογική θα το δούμε».