Στο «πράσινο» βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα η Ελλάδα αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας (κάτω από το 4%), όπως προκύπτει από τους νέους εβδομαδιαίους χάρτες του ECDC, οι οποίοι δημοσιοποιούνται κάθε Πέμπτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο με περισσότερα από 5.000 τεστ ανά 100.000 κατοίκους καθώς πραγματοποιεί μαζικούς ελέγχους για την αναχαίτιση της πανδημίας.

ecdc_2

Στον σύνθετο χάρτη – συνδυαστικός δείκτης τεστ, νέων κρουσμάτων και θετικότητας που ακολουθεί βλέπουμε ότι η Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα. Εξαίρεση αποτελεί ένα μέρος της Πελοποννήσου καθώς και τα περισσότερα νησιά που είναι «πορτοκαλί».

ECDC

Την ίδια ώρα ο ΕΟΔΥ σε μήνυμά του στο Twitter, σημειώνει με αφορμή τη δημοσίευση των χαρτών πως «ανάμεσα στις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό διενεργούμενων τεστ ανά 100.000 κατοίκους η χώρα μας για μια ακόμη εβδομάδα ενώ και o δείκτης θετικότητας εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω του 4% σύμφωνα με τους έγχρωμους επιδημιολογικους χάρτες του #ECDC».

ecdc_33

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.