Διεθνείς αντιδράσεις και οργή έχει προκαλέσει το σκίτσο για τον σεισμό στην Τουρκία που δημοσίευσε το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Στον λογαριασμό του στο twitter το γαλλικό περιοδικό ανήρτησε σκίτσο με αφορμή τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία.

Με την ειρωνική φράση «Δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς» και έναν υπέρτιτλο «Σεισμός στην Τουρκία» και ζωγραφισμένα κατεστραμμένα κτίρια, το Charlie Hebdo σχολιάζει όσα συνέβησαν στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Το σκίτσο του Charlie Hebdo καταδίκασε ο πρώην πρέσβης της Τουρκίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και τον Λίβανο, Σερντάρ Κιλίτς.

«Είσαι αηδιαστικό όπως πάντα. Θα μπορούσα να κάνω ένα μακροσκελές και συναισθηματικό σχόλιο, αλλά θεώρησα ότι θα ήταν χάσιμο χρόνου και ενέργειας, δεδομένου ότι προφανώς έχετε χάσει όλες τις αξίες που συνθέτουν έναν άνθρωπο και ως εκ τούτου δεν θα καταλαβαίνατε ούτε μια λέξη από αυτό» σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Παράλληλα, δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Yeni Safak» αναφέρει:

«Το γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo, που και στο παρελθόν δημοσίευσε γελοιογραφίες που προσβάλλαν τις πεποιθήσεις των μουσουλμάνων, αστειεύεται με τους σεισμούς που κατέστρεψαν 10 επαρχίες της Τουρκίας και χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στη γελοιογραφία που δημοσίευσε το περιοδικό σχεδιάζονταν ερειπωμένα κτίρια με το σχόλιο: ‘Δεν χρειάζεται να στείλεις τανκς’»

 

Διαβάστε ακόμη: