Ο Charles Grodin, ο ηθοποιός του οποίου το όνομα είχε συνδεθεί με τις ταινίες «The Heartbreak Kid», «Heaven Can Wait», «Midnight Run» και «Beethoven» έφυγε από τη ζωή σήμερα Τρίτη 18 Μάη, σε ηλικία 86 ετών. Ο γιος του, ο Nicholas, είπε στο Associated Press ότι πέθανε στο σπίτι του στο Κονέκτικατ.
Γεννήθηκε στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβανίας, από Ορθόδοξους Εβραίους γονείς, τη Lena η οποία εργάστηκε στο οικογενειακό τους μαγαζί και προσέφερε εθελοντική βοήθεια για βετεράνους με αναπηρία, και τον Theodore ο οποίος πουλούσε προμήθειες χονδρικής. Ο πατέρας του είχε αλλάξει το όνομα της οικογένειας από Grodinsky σε Grodin.

Ο παππούς του από τη μεριά της μαμάς του, ήταν μετανάστης από τη Ρωσία που προερχόμενος από μια μακρά σειρά ραβίνων και μετακόμισε στο Chesapeake στα τέλη του 20ού αιώνα. Ο Charles είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Jack, και φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι, αλλά έφυγε χωρίς να αποφοιτήσει για να συνεχίσει την υποκριτική. Σπούδασε ηθοποιός στο HB Studio στη Νέα Υόρκη.

Η καριέρα του

Έκανε το ντεμπούτο του στο «20.000 Leagues Under the Sea», ταινία του 1954 από τη Disney. Μαθητής των Lee Strasberg και Uta Hagen, έκανε το ντεμπούτο του στο Broadway με το «Tchin-Tchin», απέναντι από τον Anthony Quinn. Το 1965, έγινε βοηθός του σκηνοθέτη Gene Saks και εμφανίστηκε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές συμπεριλαμβανομένης της «The Virginian».

Επίσης, είχε έναν μικρό αλλά καίριο ρόλο να παίζει μαιευτήρα στην ταινία τρόμου του 1968, το «Rosemary’s Baby». Το 1964, έπαιξε τον Matt Stevens στη σαπουνόπερα του ABC «Τhe Young Marrieds». Στα τέλη της δεκαετίας του 1960, συνέγραψε και σκηνοθέτησε το «Hooray! It’s a Glorious Day…and All That», ένα έργο του Broadway ενώ σκηνοθέτησε και το «Lovers and Other Strangers», επίσης για το Broadway.

Ο Charles Gordin όμως, συνδέθηκε πολύ με την ταινία του 1992 «Beethoven» όπου έπαιξε τον νευρικό πατέρα της οικογένειας, George Newton. Η ταινία ήταν εξαιρετική και έπαιξε ξανά στο sequel του 1993. Όσο για την προσωπική του ζωή, είχε δύο παιδιά: τη Marion από τον γάμο του με την Julie Ferguson και τον γιο του, Nicholas, από το γάμο του με την Elissa Durwood, με τον ίδιο να αποφασίζει να αποσυρθεί και να ασχοληθεί με την οικογένειά του.