Η Νέα Αριστερά καταθέτει τη δική της πρόταση για έναν προϋπολογισμό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας, Αλέξη Χαρίτση. Η πρόταση αυτή, έχει τρεις βασικούς πυλώνες, το αναπτυξιακό κράτος, το κοινωνικό κράτος, και η πράσινη μετάβαση. Όπως ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, η Νέα Αριστερά θα καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του ‘24.

«Αν δεν σχεδιάσουμε προϋπολογισμούς που θα απαντάνε στο αίσθημα των πολιτών ότι είναι απροστάτευτοι και καθηλωμένοι στο φόβο της φτωχοποίησης, αν δεν προχωρήσουμε σε πολιτικές θωράκισης της κοινωνίας από την απειλή της διόγκωσης των κοινωνικών ανισοτήτων, αν δεν κάνουμε αποφασιστικά βήματα ώστε οι απαντήσεις για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων να είναι υπέρ των πολλών, η Δημοκρατία μας θα είναι ανίσχυρη», σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην τροπολογία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, λέγοντας ότι πρόκειται να την υπερψηφίσουν «παρότι έρχεται πολύ αργά και αντιμετωπίζει μόνο μερικώς το ζήτημα». «Σας βολεύει βεβαίως να επικαλείστε την πίεση της Δεξιάς της Δεξιάς. Ως άλλοθι της πολιτικής σας. Και βεβαίως επειδή δεν θέλετε να χάσετε τα ακροδεξιά ακροατήρια,παρά το δήθεν άνοιγμα προς το Κέντρο. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, αυτή είναι η πολιτική σας», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας επιτέθηκε και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, λέγοντας ότι «ακουσα όμως και τον αυτοαποκαλούμενο «εκσυγχρονιστή» Υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Φλωρίδη να καταγγέλλει ότι οι ποινικοί κώδικες του 2019, ένα προϊόν μακράς επεξεργασίας, υπερασπίζονται τα δικαιώματα εγκληματιών. Δίχως στοιχεία για αυτό. Μόνο και μόνο για να κάνει εντύπωση. Που μας οδηγεί ο ποινικός λαϊκισμός;», διερωτήθηκε καταλήγοντας ότι «είναι ένας επικίνδυνος δρόμος».

Διαβάστε ακόμη: