Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σχολίασε τις εμπρηστικές επιθέσεις, που έλαβαν χώρα σήμερα τα ξημερώματα στις δύο επιχειρήσεις της συζύγου του στον Βύρωνα.

Σήμερα τα ξημερώματα, τα δύο καταστήματα της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά που βρίσκονται στην οδό Φορμίωνος στον Βύρωνα, έγιναν στόχος εμπρηστών.


Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από τις δύο επιχειρήσεις. Από τις εκρήξεις που έγιναν, λίγο μετά τη 1:30, προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψη των δύο επιχειρήσεων, καθώς και φωτιά μικρής έκτασης. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 7 πυροσβέστες με 2 οχήματα.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Για την επίθεση προσήχθησαν πέντε άτομα, τα οποία αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα, αφού, σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί η ΕΛΑΣ.


«Κάποια θρασύδειλα ανθρωπάρια που αρέσκονται να παίζουν στο σκοτάδι που είναι το αγαπημένο τους χόμπι και πάντα με κουκούλες, πιστεύουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν τους φοβόμαστε», ανέφερε στους δημοσιογράφους, όταν βρέθηκε στην οδό Φορμίωνος όπου στεγάζονται τα καταστήματα.

«Δε θα μας τρομοκρατήσουν. Θα παλέψουμε και θα φτιάξουμε πάλι με τη Γιώτα, αυτά που η ίδια έχει παλέψει παρά πολύ καιρό να φτιάξει αλλά σε κάθε περίπτωση το μήνυμα είναι ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω σε αρχές και αξίες που σαν ενεργοί πολίτες και προσωπικότητες προσπαθούμε να υπηρετήσουμε όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα μας τρομοκρατήσουν», σημείωσε.


«Ένα έχω να πω. Ούτε βήμα πίσω. Η τρομοκρατία δεν περνάει», συμπλήρωσε η σύζυγός του, Γιώτα Παναγιωτοπούλου.

Την επίθεση καταδίκασε με ανακοίνωσή της εκπροσώπου της και η κυβέρνηση. «Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση, τα ξημερώματα, με δύο εμπρηστικούς μηχανισμούς στις δύο επιχειρήσεις που διατηρεί η σύζυγος του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά», σημείωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

«Η Πολιτεία θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Εμπρηστικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία», κατέληξε.


Σχετική είδηση: Εμπρηστική επίθεση σε καταστήματα της συζύγου του N. Χαρδαλιά (Εικόνες)