56 ανοιχτές πυρκαγιές

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ενημέρωσε για τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα της Ελλάδας.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα υπάρχουν 56 ανοιχτές πυρκαγιές. Το 112 έχει στείλει 13 μηνύματα για εκκένωση περιοχών και απομάκρυνση κατοίκων από σημεία τα οποία βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ενίσχυση ανέμων από το απόγευμα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε ακόμη ότι οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν από το απόγευμα.

«Στην Αττική θα έχουμε σταδιακή αύξηση των δυτικών ανέμων, με ριπές που θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η πυρκαγιά έχει περάσει και προς τη Λίμνη Μαραθώνα», τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σε εφιαλτικές συνθήκες η Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται φωτιές σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία, Μεσσηνία, Φωκίδα, Φθιώτιδα. Η εικόνα στην Αττική είναι δραματική, με τις φλόγες να έχουν μπει στους οικισμούς του Κρυονερίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας, ενώ μαίνεται και το άλλο μεγάλο μέτωπο στις Αφίδνες.

Εφιαλτικές είναι οι συνθήκες στην Εύβοια, με τις φλόγες να είναι ανεξέλεγκτες και να κινούνται προς τα δυτικά.

Το πυροσβεστικό σώμα είναι σε πλήρη συναγερμό ενώ εκατοντάδες στελέχη της επιχειρούν, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα.

Σχετική είδηση: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια – Απεγκλωβισμοί από τις παραλίες