Το «Underground», η θεατρική μεταφορά της βραβευμένης ταινίας του Εμίρ Κουστουρίτσα, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, επιστρέφει, από την 1η Νοεμβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, για δεύτερη χρονιά, στη σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Γιάννη Τσορτέκη και Αλεξάνδρα Αϊδίνη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το έργο αφηγείται την επική ιστορία δύο φίλων, του Μπλάκι και του Μάρκο, με φόντο την πολιτική αναταραχή και τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. Υπό την νέα διασκευή και τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Σέρβου σκηνοθέτη Νικίτα Μιλιβόγεβιτς, αναδεικνύεται η ουσία του αριστουργήματος του Κοβάσεβιτς, εμπλουτίζοντάς το παράλληλα με νέες προοπτικές.

Με μια δυναμική θεατρική προσέγγιση, το «Underground» μεταφέρει το κοινό σε έναν κόσμο σουρεαλισμού, σκοτεινού χιούμορ και ειλικρινούς συγκίνησης και αποτίνει φόρο τιμής στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Με τους τρεις πρωταγωνιστές συμπράττουν επί σκηνής ένας πολυμελής θίασος και μία ζωντανή ορχήστρα η οποία παίζει τις δυναμικές, βαλκανικές μουσικές του Γκόραν Μπρέγκοβιτς από την ταινία καθώς και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Άγγελου Τριανταφύλλου.

Διαβάστε ακόμη: