search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Χάος με τα φωτοβολταϊκά στην Δυτική Αττική και την Πελοπόννησο

Οι ενστάσεις βάζουν φρένο στα ηλιακά πάνελ στην Πελοπόννησο. Χάος με τις αιτήσεις στη δυτική αττική για φωτοβολταϊκά.

Χάος με τα φωτοβολταϊκά στην Δυτική Αττική και την Πελοπόννησο

Οι ποικίλες ενστάσεις κατά του ηλεκτρονικού διαγωνισμού του ΔΕΔΔΗΕ για το κορεσμένο δίκτυο της Πελοποννήσου, που διεξήχθη στις 21 Οκτωβρίου 2022, βάζουν φρένο στα ηλιακά πάνελ της περιοχής.

Υπεύθυνος για αυτό θεωρείται ο ΔΕΔΔΗΕ, αφού πέρα από τα καθαρά τεχνικά σφάλματα της εφαρμογής του διαχειριστή που προαναφέρθηκαν, βγαίνουν πλέον και συστημικά προβλήματα στην ίδια την παραμετροποίηση της πλατφόρμας του.

Χαρακτηριστικό είναι όπως μας λένε και από το ΥΠΕΝ ότι υποψήφιοι επενδυτές έπεσαν πάνω σε τοίχο όταν υπέβαλλαν αιτήματα για την περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Αν και λόγω του κορεσμού του δικτύου της Πελοποννήσου έως το ΚΥΤ Κουμουνδούρου Αττικής τα αιτήματα είχαν επιστραφεί από την Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής του ΔΕΔΔΗΕ πίσω στον φορέα τους.

Το επιχείρημα ήταν ότι «η Δυτική Αττική ανήκει στο κορεσμένο δίκτυο Πελοποννήσου οπότε και δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε πρωτοκόλληση και εξέταση».

Παρόλα αυτά η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ τα απέρριψε αργότερα ως απαράδεκτα για το διαγωνισμό, επειδή ανήκαν στην Δυτική Αττική και όχι στην Πελοπόννησο.

Εμείς ως επενδυτές της Δυτικής Αττικής έχουμε σοβαρό πλέον πρόβλημα που καλείται ο ΔΕΔΔΗΕ να αντιμετωπίσει, σε συνέχεια και των επίσημων καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στην ΡΑΕ και εξετάζονται, αφού, όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, αν δεν υπήρχαν τα προβλήματα αυτά, το αποτέλεσμα ως προς το ποιοι προκρίθηκαν, θα ήταν οπωσδήποτε διαφορετικό μας λέει ένας από τους …απορριφθέντες επενδυτές.

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο, επενδυτές που δεν τους επετράπη να καταθέσουν αίτηση, ζητούν την επανάληψη της διαδικασίας μέσα από μια εφαρμογή «που θα λειτουργεί κανονικά».

Επίσης λόγω των τεχνικών προβλημάτων στη λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Διαχειριστή, σε αρκετούς επενδυτές δεν λειτουργούσαν τα drop down list menu ώστε να καταχωρήσουν τις επιμέρους επιλογές τους.

Παράλληλα δεν εμφανίζονταν τα κουμπιά για το upload των αρχείων τους ή ο server του διαχειριστή προχωρούσε σε αποσυνδέσεις επιστρέφοντας μηνύματα τεχνικού σφάλματος της εφαρμογής ή και ολικής ακόμη αδυναμίας ανταπόκρισης του για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν, σε αυτούς τους επενδυτές, πρακτικά να μην επιτραπεί η έγκαιρη υποβολή των αιτήσεων τους, τουλάχιστον στο κρίσιμο διάστημα των περίπου 20 λεπτών που δίνονταν αύξοντες αριθμοί (Α/Α) από το σύστημα, δηλαδή μέχρι να εξαντληθεί η ποσόστωση των 258 MW (86 MW κυρίως + 172 MW επιλαχόντες).

Διαβάστε ακόμη:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ