Δύο ώρες μετά το… φιάσκο της πρώτης κλήρωσης οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League ξαναβρέθηκαν στην… κληρωτίδα  για την επανάληψη της διαδικασίας.

Κι όπως συμβαίνει σ’ αυτές τις περιπτώσεις αυτός που «φώναζε» για την επανάληψη της διαδικασίας ήταν ο μεγάλος άτυχος… Στην προκειμένη περίπτωση αυτή ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης που αρχικά είχε κληρωθεί να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα (αυτό ήταν το πρώτο ζευγάρι που είχε προκύψει) αλλά τη δεύτερη φορά έμεινε… τελευταία και ως εκ τούτου κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν του Λιονέλ Μέσι!

Ο Μέσι λοιπόν θα επιστρέψει στο Μπερναμπέου όχι όμως με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, αλλά αυτή είναι η τρίτη είδηση.

Η δεύτερη έχει ως πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ, για τον οποίο η Ρεάλ το περασμένο καλοκαίρι πρόσφερε στην Παρί 180 εκατ. ευρώ, αλλά η γαλλική ομάδα είπε όχι και τώρα οι φίλοι των «μερένγκες» θα έχουν την ευκαιρία να τον αντιμετωπίσουν από κοντά.

Η πρώτη όμως και πιο σημαντική είδηση από το συγκεκριμένο ζευγάρωμα είναι η επιστροφή του Σέρχιο Ράμος, του επί χρόνια αρχηγού της Ρεάλ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι και υπέγραψε στην Παρί…

Από και κει πέρα στη σκιά του Παρί-Ρεάλ υπάρχουν δύο ακόμη πολύ μεγάλα ζευγάρια αφού προέκυψαν και οι αναμετρήσεις Ίντερ-Λίβερπουλ και Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον εφιάλτη του Κριστιάνο Ρονάλντο να επιστρέφει για τους ροχιμπλάνκος.

Αναλυτικά τα ζευγάρια που προέκυψαν:

Σάλτσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Μάντσεστερ Σίτι
Μπενφίκα-Άγιαξ
Τσέλσι-Λιλ
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βιγιαρεάλ-Γιουβέντους
Ίντερ-Λίβερπουλ
Παρί Σεν Ζερμέν-Ρεάλ Μαδρίτης

Υπενθυμίζουμε ότι τα ζευγάρια που κληρώθηκαν αρχικά (αλλά η κλήρωση ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ) ήταν τα εξής:

Μπενφίκα-Ρεάλ Μαδρίτης
Βιγιαρεάλ-Μάντσεστερ Σίτι
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν Μονάχου
Σάλτσμπουργκ-Λίβερπουλ
Ίντερ-Άγιαξ
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Γιουβέντους
Λιλ-Τσέλσι
Παρί Σεν Ζερμέν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι πρώτες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν 15, 16, 22 και 23 Φεβρουαρίου και οι ρεβάνς 8, 9, 15 και 16 Μαρτίου με τη σέντρα σε όλα τα ματς να γίνεται στις 22:00.

Οι ομάδες που τερμάτισαν ως επικεφαλής των γκρουπ θα έχουν τον επαναληπτικό εντός έδρας στη φάση των «16».

Η κλήρωση για τα προημιτελικά και τα ημιτελικά θα γίνει μετά τους αγώνες αυτούς, στις 18 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται πως δεν ισχύει ο κανόνας των εκτός έδρας γκολ, συνεπώς οι διπλοί αγώνες που θα έχουν ισόπαλο συνολικό σκορ, ανεξάρτητα από τα γκολ που θα έχουν σημειωθεί εκτός έδρας, θα πηγαίνουν στην παράταση και αν χρειαστεί στα πέναλτι.

Ο τελικός έχει προγραμματιστεί να γίνει στην Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης στις 28 Μαΐου.