Η Μακάμπι Χάιφα θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Δεν τη λες και εύκολη κλήρωση καθώς η ισραηλινή ομάδα ήταν η πιο δύσκολη ομάδα του υπογκρούπ των υποψήφιων αντιπάλων του Ολυμπιακού σε αυτήν την πρώτη κλήρωση.

Η ατυχία του Ολυμπιακού έχει να κάνει με το ότι ενώ θα μπορούσε να κληρωθεί είτε με το ζευγάρι Ντουντελάνζ/Τίρανα (έπεσε με την Κλουζ), είτε με το ζευγάρι Μάριμπορ/Σαχτιόρ (έπεσε με την Σέριφ), είτε με ζευγάρι Σάμροκ/Χιμπέρνιαν (κληρώθηκε με τη Λουντογκόρετς) βρήκε μπροστά του τους Ισραηλινούς οι οποίοι δεν είναι κάποιο φόβητρο, αλλά γενικά είναι μια μαχητική ομάδα με καλύτερο επίπεδο απ’ όλες τις υπόλοιπες.

Εκτός του ότι κληρώθηκε με την καλύτερη ομάδα του υπογκρούπ, ο Ολυμπιακός πηγαίνει σε μια χώρα που δεν έχει καλή παράδοση, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» στα προκριματικά του Champions League έχουν αποκλειστεί από την Χάποελ Μπερ Σέεβα και στα προκριματικά του Europa League έχουν αποκλειστεί από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. 

Οι Πειραιώτες θα ταξιδέψουν πρώτα στο Ισραήλ για να παίξουν τον πρώτο αγώνα (19 ή 20 Ιουλίου), πριν υποδεχτούν τη Μακάμπι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για τη μεγάλη ρεβάνς (26 ή 27 Ιουλίου).

Η επόμενη κλήρωση

Πριν από τα ματς όμως ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει και τον επόμενο αντίπαλό του στον 3ο προκριματικό γύρο. Και αυτό γιατί η κλήρωση για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League θα γίνει στις 18 Ιουλίου. Εκεί θα μπει το ζευγάρι των «ερυθρόλευκων» με τις υποψήφιες αντιπάλους.

Champions League: Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με τη Μακάμπι Χάιφα