Ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν ο πρωταγωνιστής στη νίκη της Ρεάλ επί της Σαχτάρ. Ο Γάλλος επιθετικός βρήκε δύο φορές το δρόμο για τα δίχτυα και χάρισε τη νίκη στη «βασίλισσα».

Η Ρεάλ Μαδρίτης δυσκολεύτηκε αλλά τελικά πήρε τη νίκη απέναντι στην ανταγωνιστική Σαχτάρ που ταξίδεψε στο Μπερναμπέου προκειμένου να πάρει κάτι από το παιχνίδι. Τελικά δεν τα κατάφερε γιατί πολύ απλά μίλησε η κλάση του Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος με δύο γκολ έδωσε τη νίκη στη Ρεάλ, η οποία είναι πρώτη με εννέα πόντους. Από την άλλη πλευρά η Σαχτάρ είναι τελευταία με έναν πόντο.

Οι μερένχες που είχαν την κατοχή της μπάλας, δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες μεν αλλά μόλις οι τρεις μόλις ήταν στην εστία. Όσες δηλαδή και τις Σαχτάρ που δεν αρκέστηκε στο να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά της αλλά προσπάθησε ν’ αναζητήσει ένα γκολ, βγαίνοντας μπροστά.

Οι γηπεδούχοι πάντως μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και στο 14’ ο Μπενζεμά έλαβε την μπάλα από τον Βινίσιους και με ωραία προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Μετά το γκολ της Ρεάλ, τα δεδομένα μπορεί να φαινόντουσαν εύκολα, όμως τελικά αποδείχθηκε το αντίθετο.

Συγκεκριμένα η Σαχτάρ δεν παράτησε το ματς, ούτε έπεσε η ψυχολογία της. Συνεπώς παρέμεινε πιστή στο πλάνο, δημιούργησε τις δικές της απειλές μπροστά από την εστία του Κουρτουά και στο 39’ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Πιο αναλυτικά ο Άλαν Πάτρικ έβγαλε την ασίστ στον Φερνάντο κι εκείνος έκανε το 1-1, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε όπως το πρώτο, με τις δύο ομάδες να μας προσφέρουν ένα ισορροπημένο παιχνίδι, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Για την ακρίβεια κρίθηκε στην ποιότητα που διαθέτει ο Καρίμ Μπενζεμά.

Η Σαχτάρ αμφισβήτησε όσο περισσότερο μπορούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης, όμως ο Γάλλος επιθετικός πήρε την κατάσταση για μία ακόμη φορά πάνω του και έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του, προκειμένου να χαρίσει μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Σ’ ένα ανταγωνιστικό δεύτερο μέρος, ο Μπενζεμά κατάφερε να βρει για δεύτερη φορά γκολ. Συγκεκριμένα στο 61’ συνεργάστηκε ξανά με τον Βινίσιους και το γκολ που πέτυχε ήταν μαγικό. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ επίσης δείχνει ότι έχει ωριμάσει φέτος και προσφέρει πολύ σημαντικές λύσεις στους μερένχες.

Τέλος, παρά τις όποιες προσπάθειες της Σαχτάρ, το σκορ δεν άλλαξε και έτσι το αποτέλεσμα παρέμεινε στο 2-1 με τη Ρεάλ να κάνει γερό μπάσιμο πρόκρισης στην επόμενη φάση του θεσμού για μία ακόμη σεζόν.

Η Πόρτο πήρε αυτό που ήθελε στο Μιλάνο (1-1)

Η Μίλαν αντιμετώπισε την Πόρτο σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, καθώς οι γηπεδούχοι ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να παραμείνουν ζωντανοί για την πρόκριση, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι ήθελαν να μην ηττηθούν.

Προφανώς το τελικό 1-1 βολεύει την Πόρτο, η οποία κατάφερε να φτάσει τους πέντε βαθμούς και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση του ομίλου, έχοντας ένα ματς περισσότερο από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Από την άλλη πλευρά η Μίλαν βρίσκεται τελευταία με έναν βαθμό και πλέον είναι δύσκολο αλλά όχι απίθανο να συνεχίσει στο Champions League.

Στο πρώτο ημίχρονο η Πόρτο ήταν καλύτερη στο ματς και δίκαια τελείωσε το ματς ούσα μπροστά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, σκόραραν γρήγορα κι έπειτα έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί με περισσότερα τέρματα.

Από την πλευρά της η Μίλαν μετά το γκολ που δέχθηκε δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στο παιχνίδι της και έκανε πολλά λάθη. Ουσιαστικά οι παίκτες του Πιόλι δεν μπόρεσαν να επιβληθούν του αντιπάλου τους με αποτέλεσμα να περνάει ο χρόνος δίχως να απειλείται η εστία του Ντιόγκο Κόστα.

Οι Πορτογάλοι πήραν προβάδισμα στο 6’ όταν μετά από μια κόντρα-επίθεση, ο Γκρούγιτς πάσαρε στον Ντίαζ κι εκείνος πλάσαρε, νικώντας τον Ταταρουσάνου. Η μεγαλύτερη και μοναδική ευκαιρία της Μίλαν στο πρώτο ημίχρονο σημειώθηκε στο 34’ όταν ο Ολιβιέ Ζιρού σούταρε αλλά ο Ντιόγκο Κόστα έκανε σπουδαία επέμβαση.

Η Πόρτο είχε φάσεις, για να βρει το δεύτερο γκολ, όπως το σουτ του Γκρούγιτς στο 33’ που σταμάτησε στην αγκαλιά του Ταταρουσάνου. Τελικά, το πρώτο ημίχρονο τελείωσε με το σκορ στο 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μίλαν μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κι έβαλε περισσότερη ένταση στο παιχνίδι της. Η Πόρτο έδωσε γήπεδο, καθώς δεν είχε λόγο να ανοιχτεί και κυρίως το παιχνίδι παιζόταν στο μισό της πορτογαλικής ομάδας.

Οι ροσονέρι μπορεί να ήταν πιεστικοί ωστόσο δεν μπορούσαν να επιβάλουν πλήρως τον ρυθμό τους και να προβληματίσουν σε τέτοιο βαθμό την Πόρτο ώστε να φοβηθεί μήπως χάσει το παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά η προσπάθεια της Μίλαν απέφερε καρπούς, όμως δεν ήταν αρκετή, για να της δώσει το πρώτο της φετινό τρίποντο στη διοργάνωση. Από την πλευρά του ο Πιόλι έριξε στη μάχη τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μάλιστα σκόραρε αλλά το γκολ του ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Τελικά η Μίλαν κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Εμπεμπά στο 61’. Συγκεκριμένα ο Καλούλου που είχε μπει αλλαγή στο ματς, γύρισε την μπάλα με τον αμυντικό της Πόρτο να στέλνει άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.