Η Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η μεγάλη νικήτρια του πρώτου clasico της φετινής χρονιάς, καθώς επικράτησε με 2-1 της Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη συνολική εικόνα του αγώνα, διαχειρίστηκαν την κατάσταση όπως έπρεπε και στο τέλος πήραν τη νίκη που τους οδηγεί στην κορυφή με 20 πόντους.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι απειλήθηκε ουσιαστικά μόνο στο πρώτο ημίχρονο, όμως κατάφερε με έξυπνο τρόπο να δημιουργήσει τις φάσεις της και να βρει δύο γκολ, τα οποία της ήταν αρκετά, για να πάρει το ματς. Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα εκτός από το πρώτο 45λεπτο δεν μπορούσε να επιβάλει το ρυθμό της στην επανάληψη κι όταν αυτό έγινε, κυρίως λόγω Αγκουέρο ήταν αργά.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ξεκίνησαν αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά με τη μία να προσπαθεί να διαβάσει το παιχνίδι της άλλης. Στην πορεία του παιχνιδιού η Μπαρτσελόνα κατάφερε να γίνει πιο απειλητική και να δημιουργήσει προβλήματα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν πίεζε ψηλά την αντίστοιχη του Κάρλο Αντσελότι κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι να κερδίζουν μπάλες και να μην αφήνουν τους φιλοξενούμενους να περάσουν το κέντρο με αξιώσεις. Μάλιστα στο 25’ ο Ντεστ έχασε μια απίθανη ευκαιρία.

Συγκεκριμένα μετά από μια κοντινή πάσα που του έγινε, βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην περιοχή, όμως το σουτ του πέρασε ψηλά πάνω από την εστία. Κι αφού η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να κάνει το 1-0 εκεί, το πλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο λίγα λεπτά μετά.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έσπασε την πίεση των «μπλαουγκράνα», βγήκε με υπεραριθμία στην αντεπίθεση και κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ. Αναλυτικότερα στο 32’ ο Αλάμπα πήρε μια πάσα από τον Ροντρίγκο και με καταπληκτικό γωνιακό σουτ ακινητοποίησε τον Τερ Στέγκεν κάνοντας το 1-0.

Από εκεί και πέρα η Ρεάλ προσπαθούσε να φύγει στο ανοιχτό γήπεδο, την ίδια ώρα που η Μπαρτσελόνα είχε τις δικές της στιγμές να φτάσει στην ισοφάριση. Αρχικά με τον Πικέ στο 35’, όπου η κεφαλιά του πέρασε άουτ κι έπειτα με τον Φάτι στο 45’. Ωστόσο η προσπάθεια του άσου της Μπαρτσελόνα κόπηκε από τον Αλάμπα.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια με τη Ρεάλ να προηγείται με 1-0 χάρη σ’ ένα εκπληκτικό γκολ του Νταβίντ Αλάμπα. Ο Αυστριακός στην πρώτη του προσπάθεια βρήκε δίχτυα κι έγινε ο πέμπτος παίκτης που σκοράρει στην Μπαρτσελόνα με το αριστερό πόδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε με μοναδικό στόχο ν’ αναχαιτίσει τις επιθέσεις της Μπαρτσελόνα κι αν μπορέσει να φύγει στην κόντρα και να φράσει σ’ ένα δεύτερο γκολ. Η αλλαγή του Κούμαν με τον Κουτίνιο έδωσε σίγουρα πνοή στην Μπαρτσελόνα, η οποία προσπαθούσε να παράξει φάσεις.

Το πρόβλημα με τους Καταλανούς ήταν ότι η ώρα περνούσε και γκολ δεν ερχόταν με αποτέλεσμα η Ρεάλ να κρατάει αυτό το 1-0 και να είναι πάντα επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση. Γενικότερα το δεύτερο μέρος κυλούσε και η Μπαρτσελόνα δεν μπορούσε ν’ απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Κουρτουά που περνούσε ένα εύκολο 45λεπτο.

Τελικά η Ρεάλ βρήκε τη στιγμή της προς το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφερε να σκοράρει, βάζοντας οριστικά τέλος στην υπόθεση νίκη. Συγκεκριμένα στο 90+3’ ο Βάσκες πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 90+7’, όμως δεν ήταν αρκετή προκειμένου να δώσει ελπίδες στους γηπεδούχους.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Μινγκουέζα (46’ Κουτίνιο), Πικέ, Γκαρσία, Άλμπα, Μπουσκέτς, Γκάβι (85’ Κουκ Ντε Γιονγκ), Ντε Γιόνγκ (77’ Σέρχι Ρομπέρτο), Ντεστ, Φάτι (74’ Αγκουέρο), Ντεπάι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Βάσκεθ, Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Κρος, Μόντριτς, Βινίσιους (87’ Ασένσιο), Ροντρίγκο (72’ Βαλβέρδε, 92’ Καρβαχάλ), Μπενζεμά.