Η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε με τη νίκη της κόντρα στη Σέριφ (3-0) την πρόκρισή στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και το μόνο που της μένει τώρα είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Οι μερένχες έχουν 12 βαθμούς έναντι 10 της Ίντερ και θέλουν στο μεταξύ τους ματς απλά να μη χάσουν.

Από την άλλη πλευρά η Σέριφ μπορεί να ηττήθηκε όμως το ταξίδι της στην Ευρώπη συνεχίζεται. Συγκεκριμένα η ομάδα των Αθανασιάδη, Κολοβού έχει 6 πόντους και θα συνεχίσει στους «32» του Europa League!

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε υποψιασμένη στο παιχνίδι κόντρα στη Σέριφ κι έδειξε από την πρώτη στιγμή πως δεν ήθελε να πέσει θύμα όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Οι μερένχες ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος από τους γηπεδούχους και κατάφεραν να βάλουν τις βάσεις προκειμένου να πάρουν τη νίκη που θα τους έβαζε καβαλάρηδες του ομίλου.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να βρουν το πρώτο γκολ στο 30’ με τον Αλάμπα μετά από ωραία προσπάθεια.

Στην πορεία η πίεση κορυφώθηκε και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+1’) ο Ροντρίγκο βρήκε τον Κρος κι εκείνος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη της ομάδας του. Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και το σκορ του ημιχρόνου ήταν 0-2 υπέρ της «Βασίλισσας».

Το δυναμικό ξεκίνημα της Ρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσε καρπούς, καθώς στο 55’ ο Μπενζεμά παρέλαβε την μπάλα από τον Μεντί με τον Γάλλο επιθετικό να βρίσκει δίχτυα και να κάνει το 0-3.

Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν περισσότερο τυπική διαδικασία, καθώς οι μερένχες είχαν πάρει αυτό που ήθελαν, ενώ από την άλλη πλευρά η Σέριφ αδυνατούσε να βρει αντίδραση. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι πάντως δημιούργησε κι άλλες ευκαιρίες και θα μπορούσε να διευρύνει το προβάδισμά της ακόμα περισσότερο.

Προκρίθηκε η Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας πέτυχε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της κόντρα στη Ντόρτμουντ (3-1) και κατάφερε να περάσει στην επόμενη φάση του θεσμού. Από την άλλη πλευρά η Ντόρτμουντ θα συνεχίσει την πορεία της στο Europa League σε μια κακή για εκείνη σεζόν φέτος στην Ευρώπη.

Στην Πορτογαλία το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να δείχνουν διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο και να κυνηγήσουν τη νίκη. Ουσιαστικά τη διαφορά στο σκορ την έκανε η αποτελεσματικότητα που είχε η Σπόρτινγκ κι όχι το γεγονός ότι κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

Τόσο η Σπόρτινγκ όσο και η Ντόρτμουντ είχαν λίγες καλές στιγμές. Παρ’ όλα αυτά οι γηπεδούχοι βρήκαν εστία δύο φορές από τις τέσσερις συνολικά ευκαιρίες τους και κατάφεραν να σκοράρουν και τις δύο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Πέδρο Γκονσάλες.

Ο Πορτογάλος άνοιξε το σκορ στο 30’ με ωραία ατομική προσπάθεια, για να έρθει εννέα λεπτά αργότερα (39’) και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του νικώντας και πάλι τον Κόμπελ. Ουσιαστικά μ’ αυτό το προβάδισμα η Σπόρτινγκ είχε κλειδώσει και τη νίκη, καθώς το μόνο που έπρεπε να κάνει στο δεύτερο μέρος ήταν διαχείριση του αποτελέσματος.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν ιδιαίτερα προσεκτικοί με στόχο να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ κι αν μπορούσαν να το διευρύνουν ακόμα περισσότερο. Από την άλλη πλευρά η Ντόρτμουντ ανέβασε την πίεσή της και προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ, για να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Μπορεί η διάθεση των Βεστφαλών να ήταν σαφώς πιο επιθετική από το πρώτο ημίχρονο, όμως η Σπόρτινγκ γενικά έλεγχε το παιχνίδι και δεν απειλήθηκε σε σημείο που να κρατήσει δύσκολα το σκορ.

Ο χρόνος μάλιστα κυλούσε κατά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι στο 81’ γλίτωσαν από τρίτο γκολ, καθώς ο Πέδρο Γκονσάλες έχασε πέναλτι. Στην επαναφορά όμως ο Πόρο πήρε το ριμπάουντ και με μια ωραία κεφαλιά έκανε το 3-0 διαλύοντας κάθε ελπίδα της Ντόρτμουντ. Παρ’ όλα αυτά οι Γερμανοί προσπάθησαν, έχασαν ευκαιρίες και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Μάλεν στο 90+3’.

Όμιλος D:

Ίντερ-Σαχτάρ 2-0

Σέριφ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

Δείτε τη βαθμολογία:

alltimes.gr

 

Όμιλος C:

Μπεσίκτας-Άγιαξ 1-2

Σπόρτινγκ-Ντόρτμουντ 3-1

Δείτε τη βαθμολογία:

alltimes.gr