Συνελήφθη το απόγευμα της Δευτέρας ο νεαρός που εμφανίστηκε σε βίντεο να δελεάζει αδέσποτο γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και να το κλωτσάει στην θάλασσα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας ο 30χρονος άνδρας εμφανίζεται ως αλλοδαπός και την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Ιστιαίας. Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη.

Ένα βιντέο που ξεσηκώνει 

Αποτροπιασμό και μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση ενός νεαρού άνδρα να κλωτσήσει μία γάτα στη θάλασσα σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό, σύμφωνα με χρήστες των social media.

Οπως φαίνεται και στο βίντεο που κάνει τον γύρο των social media, ένας άντρας βρίσκεται με παρέα σε ψαροταβέρνα, δελεάζει με φαγητό μια γάτα και μόλις αυτή πλησιάζει για να φάει, την κλωτσάει στη θάλασσα. Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται, ο ίδιος δεν σταματάει εκεί, αλλά προσπαθεί να κάνει το ίδιο και σε άλλη γάτα. Την ίδια στιγμή κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν αντέδρασε, καθώς ακούγονται γέλια.

Το βίντεο τις τελευταίες ώρες έχει προκαλέσει την οργή χρηστών στα social media και αναπαράγεται από φιλοζωικές ομάδες.

Μάλιστα, οι χρήστες γράφουν πως «για την πλάκα τους κλωτσάει το ζώο και το ρίχνει στη θάλασσα. Κανείς δεν τον σταματάει, όλοι γελάνε. Ξέχασε όμως ότι πλέον είναι κακούργημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 10 έτη και πρόστιμο έως 50.000 ευρώ. Ενημέρωσα ήδη το CyberAlertGR».

Το βίντεο ανέβηκε στα social media από κάποιον από την παρέα στην ταβέρνα της Αιδηψού.

Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για την κακοποίηση του ζώου

Μετά το σάλο που προκλήθηκε και καθώς ήρθε σε γνώση του το βίντεο, στην υπόθεση παρενέβη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ζητώντας να γίνει έρευνα για να ταυτοποιηθεί ο δράστης.

«Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον Διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλώτσησε γατάκι για να πέσει στη θάλασσα. Ο Υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων.

Υπενθυμίζεται ότι ο βασανισμός ζώου αποτελεί κακούργημα και επιφέρει πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως 10 έτη», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Τι απαντάει ο άνδρας που κλώτσησε τη γάτα

Μετά τις αντιδράσεις στα social media και την παρέμβαση του υπουργού Δημόσιας Τάξης Τάκη Θεοδωρικάκου, ο άνδρας που φέρεται να κλώτσησε το γατί στην ταβέρνα της Αιδηψού απάντησε μέσω των social media λέγοντας μεταξύ άλλων ότι δεν κλώτσησε το γατί στη θάλασσα, αλλά ότι η έσπρωξε τη γάτα και έπεσε κάτω από το πεζούλι στο χαλίκι από υψος 20 πόντων, ότι τάϊσαν ψάρια 50 ευρώ τις γάτες και καταφέρεται κατά των χρηστών των social media λέγοντας ότι κάνουν ένα θέμα μικρό, τεράστιο. Ζήτησε συγγνώμη, αλλα είπε ότι… είχε πιει μερικές μπύρες και ούζα. Σε κάποια αρχικά του stories έβριζε χυδαία απαντώντας, αλλά στη συνέχεια τα διέγραψε και ζήτησε και απευθυνόμενος στους χρήστες των social media τους κατηγόρησε ότι και αυτό που κάνουν εκείνοι, είναι βία σε βάρος του.

Μήνυση θα κάνει αύριο το Dog’s Voice

Το Dog’s Voice σε ανάρτησή του στο Instagram ενημερώνει ότι αύριο μαζί με το a litle shelter θα προχωρήσουν σε μήνυση κατά όλων των φερόμενων δραστών, ενώ, όπως σημειώνουν, έχουν ήδη ζητήσει τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Γράφει το Dog’s Voice:

«Μας έχετε στείλει άπειρα μηνύματα για αυτό το άθλιο περιστατικό κακοποίησης ζώου που έγινε μέρα μεσημέρι σε κοινή θέα και οι δράστες με περηφάνια για το κατόρθωμά τους δημοσίευσαν μόνοι τους στα social media.

Σας ανακοινώνουμε ότι οι οργανώσεις @dogsvoice και @a_little_shelter υποβάλλουμε αύριο από κοινού μέσω του δικηγόρου μας μήνυση εναντίον όλων των φερόμενων δραστών, τα στοιχεία των οποίων είναι δημόσια, ενώ έχουμε ήδη ζητήσει τη συνδρομή της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος για την πλήρη τους ταυτοποίηση.

Δεν μπορούμε να σώσουμε όλα τα ζώα. Αλλά μπορούμε να γίνουμε η φωνή τους όταν κακοποιούνται μπροστά στα μάτια μας και να ζητήσουμε μέσα στο πλαίσιο του νόμου την τιμωρία που αρμόζει σε τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις. Λυπούμαστε βαθιά γιατί η μία εκ των συμμετεχόντων είναι αθλήτρια και μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε @hellaskarate, την οποία καλούμε να καταδικάσει δημόσια το περιστατικό.