Οι κύριοι δείκτες της Wall Street άνοιξαν χαμηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περιμένουν να δημοσιευτούν τα πρακτικά της συνεδρίασης της Federal Reserve για τον Ιούνιο προκειμένου να βρούν ενδείξεις σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, ενώ οι εντάσεις Κίνας-ΗΠΑ και τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία από το Πεκίνο επιβάρυναν το κλίμα.

Ο   Dow Jones Industrial Average  υποχώρησε 73,75 μονάδες ή 0,21%, στο άνοιγμα στις 34.344,72 μονάδες. Ο S&P 500 άνοιξε χαμηλότερα κατά 13,55 μονάδες ή 0,30%, στις 4.442,04 μονάδες, ενώ ο  Nasdaq Composite υποχώρησε 44,67 μονάδες ή 0,32%, στις 13.772,10 στην έναρξη της διαπραγμάτευσης.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 13-14 Ιουνίου που θα δημοσιευτούν το απόγευμα της Τετάρτης θα μπορούσαν να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πού οδεύει η νομισματική πολιτική.

Αν και η απόφαση να διατηρηθούν τα επιτόκια σταθερά δεν ήταν έκπληξη, οι ενδείξεις ότι τα μέλη βλέπουν τουλάχιστον δύο ακόμη αυξήσεις πριν από το τέλος του έτους, έπιασαν την αγορά εξαπίνης.

Έκτοτε, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν παράσχει περαιτέρω ενδείξεις ότι βλέπουν περισσότερη δουλειά μπροστά πριν ο πληθωρισμός μειωθεί σε αποδεκτό επίπεδο.

Οι έμποροι παρακολουθούν επίσης τα στοιχεία των εργοστασιακών παραγγελιών του Μαΐου την Τετάρτη μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Η αγορά είναι πιθανό να συνεχίσει το ράλι ακόμα κι αν το Vix ανέβει

Ένα από τα μυστήρια του πρώτου εξαμήνου του έτους ήταν ο εκπληκτικά ήρεμος δείκτης μεταβλητότητας CBOE, η οποία είχε σε μεγάλο βαθμό πτωτική τάση ακόμη και όταν η Wall Street εναλλάσσονταν μεταξύ φόβων ύφεσης και ενθουσιασμού για την τεχνητή νοημοσύνη.

Ο δείκτης Vix, που μερικές φορές αποκαλείται ο μετρητής φόβου της Wall Street, διαπραγματευόταν στις 14.50 το πρωί της Τετάρτης, ένα επίπεδο που σπάνια παρατηρήθηκε πριν από την πανδημία του Covid.

Διαβάστε περισσότερα