Το Χαλοουίν είναι μια προτεσταντική γιορτή, κάτι μεταξύ Ψυχοσάββατου και των Αγίων Πάντων, κατά την οποία θρυλείται ότι οι ψυχές περιπλανιόνται στον κόσμο. Κατά το έθιμο, στις ΗΠΑ τα παιδιά ντύνονται με στολές της αρεσκείας τους και πηγαίνουν από σπίτι σε σπίτι απαιτώντας «trick or treat» (κέρασμα ή φάρσα) οπότε οι οικοδεσπότες τους δίνουν γλυκά και καραμέλες.

Αλλά το Χαλοουίν ενέπνευσε και τους μεγάλους, οι οποίοι βρήκαν ευκαιρία για μπαλ μασκέ και πάρτι μεταμφιεσμένων. Οπότε και αυτοί μεταμφιέζονται για να γλεντήσουν. Τις περισσότερες φορές φτιάχνουν μια στολή με ότι έχουν πρόχειρο ή αγοράζουν μια φτηνή στολή για μερικά δολάρια για να μπουν στο αντίστοιχο κλίμα.

Όμως δεν είναι για όλους έτσι, καθώς κάποιες στολές μπορεί να είναι έργα τέχνης και να χρησιμεύουν ως επίδειξη πλούτου, με κάποιες να κοστίζουν έως και 9 εκατομμύρια δολάρια και να διαθέτουν σχολαστική δεξιοτεχνία στην κατασκευή και προσοχή στη λεπτομέρεια.

Από τα εμβληματικά φορέματα του Χόλιγουντ μέχρι τα ειδικά κατασκευασμένα σύνολα, αυτά τα πολυτελή κοστούμια προσφέρουν την ευκαιρία να μπείτε στους κόσμους των αγαπημένων χαρακτήρων και να τραβήξετε την προσοχή οποιασδήποτε μασκέ συγκέντρωσης.

Το ταξίδι στο βασίλειο της χλιδής αποκαλύπτει εξαιρετικά αντίγραφα, αυθεντικά κομμάτια, ακόμη και κοστούμια με διαμάντια, δείχνοντας τα άκρα στα οποία κάποιοι λάτρεις του Χαλογουίν είναι φτάσουν για μια αξέχαστη και πολυτελή εμφάνιση.

Εδώ θα προσπαθήσουμε να μπούμε λίγο σε αυτό τον κόσμο της χλιδής και της τέρψης, εξερευνώντας τις δέκα πιο ακριβές στολές Χαλοουίν όλων των εποχών, όπως τις παρουσιάζει η ιστοσελίδα The Richest.

10 Φόρεμα Game Of Thrones – $9.259

Οι σαγηνευτικοί χαρακτήρες και τα περίπλοκα κοστούμια του Game Of Thrones συνεχίζουν να κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των θαυμαστών σε όλο τον κόσμο. Αυτό το Χαλαγουίν, έχετε την ευκαιρία να μπείτε στον κόσμο του Westeros φορώντας ένα προσεγμένο αντίγραφο του εμβληματικού νυφικού της Margaery Tyrell.

Αυτό το εξαιρετικό κομμάτι μπορείτε να το βρείτε διαθέσιμο για αγορά στο Etsy, χάρη στους ταλαντούχους τεχνίτες του FadenDesignStudios. Αυτό που κάνει αυτή τη φορεσιά να ξεχωρίζει δεν είναι μόνο η σύνδεσή του με έναν αγαπημένο χαρακτήρα του Game of Thrones, αλλά και η εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια και η δεξιοτεχνία που απαιτείται για τη δημιουργία του.

9 Νυφικό από το Beauty And The Beast – $9.900

Αν νομίζατε ότι το φόρεμα του Game Of Thrones ήταν ακριβό, για ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσό, μπορείτε να επιλέξετε να γίνετε η Μπελ από το Beauty And The Beast αυτό το Χαλογουίν. Αυτή η πολυτελής στολή είναι διαθέσιμη για αγορά στο Etsy μέσω της KMKDesigns και συγκαταλέγεται στις πιο πολυτελείς στολές που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά.

Το φόρεμα διαθέτει εξαιρετική ομορφιά, με άψογες λεπτομέρειες. Η ομάδα σχεδιασμού αφιέρωσε σημαντική προσπάθεια για να δημιουργήσει αυτό το κομμάτι ώστε να τραβάει την προσοχή.

Αν και μπορεί να μην είναι το αυθεντικό φόρεμα της ταινίας, αυτό το αντίγραφο αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του με πόση ακρίβεια ένας σχεδιαστής μπορεί να αναπαράγει το αυθεντικό κομμάτι.

8 Στολή ροκοκό – $15.000

Ένας έμπειρος σχεδιαστής κατασκεύασε κατά παραγγελία αυτή τη μοναδική στολή ροκοκό κατόπιν αιτήματος (από έναν πελάτη στο Etsy). Αυτή η φορεσιά ροκοκό είναι ένα αριστούργημα περίπλοκης λεπτομέρειας, που αφήνει δέος με την αξιοσημείωτη δεξιοτεχνία του.

Αυτό το σύνολο συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ για να πραγματοποιήσετε μια εντυπωσιακή είσοδο στο Χαλογουίν πάρτι, αποτυπώνοντας το διαχρονικό στυλ του 1700. Το κομμάτι του 18ου αιώνα ξεπερνά τις προσφορές που συναντάμε συνήθως στα καταστήματα με συνηθισμένα κοστούμια.

Διαθέτει ένα άψογα προσαρμοσμένο και περίπλοκες λεπτομέρειες φράκο, μαζί με ένα χαρακτηριστικό καπέλο με πούπουλα σε αποχρώσεις του καφέ, του λευκού και του κόκκινου. Υπογραμμίζει τα άκρα στα οποία οι λάτρεις του Χαλογουίν είναι πρόθυμοι να φτάσουν για να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας σε οποιαδήποτε συγκέντρωση.

7 Γοργόνα της Disney – $25.000

Στη σφαίρα της εξωφρενικής ενδυμασίας για το Χαλογουίν, όπου η δημιουργικότητα δεν γνωρίζει όρια, ένα κοστούμι κυριαρχεί ως η επιτομή της υδάτινης χλιδής: η Στολή Mermaid Halloween, με τιμή $25.000. Αυτό το σαγηνευτικό σύνολο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Romper, δεν είναι απλώς μια στολή, είναι ένα έργο τέχνης σχολαστικά κατασκευασμένο με εκπληκτική προσοχή στη λεπτομέρεια.

Σχεδιασμένο από τη διάσημη σχεδιάστρια κοστουμιών Ruth E. Carter, αυτό το κοστούμι Γοργόνας προσφέρει ένα απαράμιλλο επίπεδο προσαρμογής. Μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στο μοναδικό σχήμα σώματος κάθε χρήστη, εξασφαλίζοντας μια εξατομικευμένη και συναρπαστική εμφάνιση που θα αφήσει έκθαμβους όσους το βλέπουν.

6 Αντίγραφο κράνους Daft Punk – $25.000

Για μια τιμή 25.000 $, μπορείτε να φορέσετε αυτό το απόκοσμο αντίγραφο κράνους του συγκροτήματος ηλεκτρονικής μουσικής Daft Punk. Ενώ κάποιοι μπορεί να το θεωρούν λίγο ακριβό για αντίγραφο, παραμένει ποθητό για τους λάτρεις του Halloween.

Παραδόξως, αυτό το κράνος μπορεί να βρεθεί στο Etsy, που προσφέρεται από τον πωλητή Volpin. Διαθέτει φινίρισμα χρωμίου, φώτα LED με εκθαμβωτικά εφέ και φουτουριστικό σχεδιασμό με πάμπολλες λεπτομέρειες.

Οι θιασώτες των Daft Punk θα βρουν αυτό το κράνος ως τον απόλυτο τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στο αγαπημένο τους συγκρότημα το Χαλογουίν. Αν και δεν είναι πρωτότυπη δημιουργία, το εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας του υποδηλώνει ότι το κόστος δικαιολογείται από τον χρόνο που αφιερώθηκε στη σχεδίασή του.

5 Diamond Encrusted Morphsuit – 1,6 εκατομμύρια δολάρια

 

Σύμφωνα με το Digital Newsroom, ο Γκρέγκορ Λόσον, ο δημιουργός του Morphsuits, επιβεβαίωσε ότι η πλειοψηφία των αποκριάτικων κοστουμιών τους προσφέρονται σε «πολύ προσιτή» τιμή. Ωστόσο, η εταιρεία του είχε μια λαμπρή έμπνευση για να εισαγάγει ιδιαίτερη λάμψη – και συνέλαβαν ένα Morphsuit διακοσμημένο με εξαιρετικά διαμάντια, προσαρτώντας σχολαστικά τους πολύτιμους λίθους στο γκρι κοστούμι spandex με το χέρι.

Το κοστούμι κοσμείται με 70.000 διαμάντια υψηλής ποιότητας που κοσμούν ολόκληρο το σώμα. Εάν διαθέτετε ένα περιπετειώδες πνεύμα και μερικά εκατομμύρια που μπορείτε να αφιερώσετε και επιθυμείτε να βυθιστείτε στα διαμάντια, αυτό το Morphsuit ενός εκατομμυρίου δολαρίων είναι διαθέσιμα.

Μπορεί κάλλιστα να είναι ένα από τα πιο ακριβά και εξωφρενικά κοστούμια Χαλογουίν που έχουν κατασκευαστεί ποτέ.

4 Κοστούμι Δειλού Λιονταριού του Bert Lahr – 3,1 εκατομμύρια δολάρια

Το κοστούμι του Cowardly Lion-Δειλού Λιονταριού, που φορέθηκε από τον Bert Lahr στο διαχρονικό κλασικό κινηματογραφικό έργο The Wizard Of Oz του 1939, είναι ένα κοστούμι που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Ενώ αμέτρητοι λάτρεις του Χαλογουίν προσπάθησαν να αντιγράψουν αυτό το εμβληματικό ρούχο όλα αυτά τα χρόνια, η κατοχή του αυθεντικού κομματιού είναι ένα προνόμιο που προορίζεται για λίγους εκλεκτούς, χάρη στην εκπληκτική τιμή των 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η ιστορία πίσω από αυτό το θρυλικό κοστούμι είναι τόσο μαγευτική όσο και η ίδια η ταινία. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, το Μουσείο Τέχνης της Κομητείας του Λος Άντζελες απέκτησε αυτό το αξιόλογο κομμάτι κινηματογραφικής ιστορίας.

Φτιαγμένο με αυθεντικό δέρμα και γούνα λιονταριού, αυτό το εμβληματικό αριστούργημα ενσαρκώνει την ιδιότροπη γοητεία και τη νοσταλγία της κλασικής ταινίας.

3 Το φόρεμα της Όντρει Χέπμπορν από το “My Fair Lady” – 4,5 εκατομμύρια δολάρια

Στον κόσμο της εμβληματικής μόδας του Χόλιγουντ, λίγα ρούχα έχουν τη διαχρονική κομψότητα και πολιτιστική σημασία όπως το Ascot φόρεμα της Audrey Hepburn από το κλασικό My Fair Lady του 1964. Αυτό το εξαίσιο φόρεμα, που κάποτε κοσμούσε τους ώμους της θρυλικής ηθοποιού, έκανε πάταγο στον κόσμο της υψηλής μόδας όταν δημοπρατήθηκε το 2017 για το εκπληκτικό ποσό των 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το ταξίδι αυτού του φορέματος από την οθόνη στο μπλοκ δημοπρασιών είναι από μόνο του μια αξιοσημείωτη ιστορία. Αρχικά μέρος της συλλογής Ντέμπι Ρέινολντς, που επιμελήθηκε με αγάπη η ηθοποιός για πέντε δεκαετίες, ήταν ένας από τους πολλούς θησαυρούς από τη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ που βρέθηκε στην κατοχή της.

2 Το εμβληματικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε – 4,6 εκατομμύρια δολάρια

Στη μακρά και ιστορική ιστορία του Χόλιγουντ, υπάρχουν λίγα ονόματα τόσο συνώνυμα με τη διαχρονική ομορφιά και γοητεία όσο η Μέριλιν Μονρό. Η αξέχαστη ερμηνεία της στην ταινία του 1955 The Seven Year Itch περιλάμβανε μια στιγμή που έχει γίνει μια από τις πιο εμβληματικές στην κινηματογραφική ιστορία: τη σκηνή με το έντονο λευκό φόρεμα.

Το 2011, αυτό το θρυλικό φόρεμα βγήκε σε δημοπρασία, για το αξιοσημείωτο ποσό 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ιστορία πίσω από αυτό το φόρεμα είναι τόσο μαγευτική όσο και η ίδια η ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε, που απέκτησε η αείμνηστη Ντέμπι Ρέινολντς από την 20th Century Fox στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ήταν άλλο ένα μέρος της αγαπημένης συλλογής χολιγουντιανών αντικειμένων.

1 Στολή αστροναύτη της NASA – 9 εκατομμύρια δολάρια

Για εκείνους των οποίων τα παιδικά όνειρα ήταν γεμάτα με οράματα εξερεύνησης του σύμπαντος, υπάρχει μια αποκριάτικη στολή που σας επιτρέπει να κάνετε ένα τεράστιο άλμα στη σφαίρα του εκπληκτικού: η στολή αστροναύτη της NASA, με τιμή 9 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό δεν είναι απλώς ένα κοστούμι, είναι ένα εισιτήριο για τον κόσμο της εξερεύνησης του διαστήματος και όχι μόνο.

Σύμφωνα με τα νέα της Albawaba, αυτή η στολή αστροναύτη της NASA δεν είναι ένα απλό αντίγραφο, αλλά μάλλον ένα αυθεντικό κομμάτι που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής της NASA. Προσφέρει μια καθηλωτική εμπειρία, επιτρέποντας στους ενήλικες να πραγματοποιήσουν τα νεανικά τους όνειρα για εξόρμηση στο διάστημα.

Διαβάστε ακόμη: