Το Ice Bucket Challenge εμφανίστηκε πριν 8 χρόνια κανείς όμως δεν περίμενε τότε πως θα συνεισφέρει ουσιαστικά. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν κατακλυστεί ξαφνικά με φωτογραφίες και βίντεο ανθρώπων που λούζονταν με παγωμένο νερό.

Η πρόκληση πέτυχε τον αρχικό στόχο της, που ήταν να ενημερώσει τον κόσμο για μια νευροεκφυλιστική νόσο, την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή Νόσο Lou Gehrig ή ALS, και να συγκεντρώσει ερευνητικά κονδύλια. Πράγματι, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, συνολικά πάνω από 115 εκατομμύρια δολάρια, οι ειδικοί κατάφεραν να αναπτύξουν ένα νέο φάρμακο.

Το #ALSIceBucketChallenge έγινε τόσο δημοφιλές, ώστε συμμετείχαν ακόμα και επώνυμοι όπως οι Kim KardashianBill GatesLindsay Lohan, Jimmy Fallon και Heidi Klum, με την τελευταία να μπουγελώνει τον παρουσιαστή Tim Gunn στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης (κεντρική φωτό).

Οι επιδοτήσεις της σχετικής έρευνας αυξήθηκαν κατά 20% το 2019

«Ευχαριστούμε τα εκατομμύρια ανθρώπων που έκαναν δωρεές, συμμετείχαν και μας επέτρεψαν να επενδύσουμε σε πολλά υποσχόμενες θεραπείες που θα βοηθήσουν άμεσα τους ασθενείς με ALS», δήλωσε η Calaneet Balas, πρόεδρος και CEO της οργάνωσης ALS Association. «Πρόκειται για μια νίκη ολόκληρης της κοινότητάς μας, η οποία συσπειρώθηκε ώστε να υποστηρίξει τη θεραπεία».

Να σημειώσουμε ότι το νέο φάρμακο δεν θεραπεύει οριστικά τη νόσο, αλλά επιβραδύνει τα συμπτώματά της.

 

Διαβάστε ακόμη: