Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση με το λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης.

Χθες ο πατέρας του άτυχου παιδιού συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κα Αδειλίνη, στην οποία παρέδωσε νέα στοιχεία ενώ σήμερα αναμένεται ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος στο λούνα παρκ από πιστοποιημένο μηχανικό και εντός της εβδομάδος στην Εισαγγελία Χαλκιδικής θα βρεθεί και υπάλληλος κλειδί του Δήμου Κασσάνδρας.

Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία, κρατώντας έναν φάκελο γεμάτο έγγραφα, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη πήγε στον Άρειο Πάγο. Η συνάντησή του με την εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κράτησε μισή ώρα. Ο κύριος Καμπαϊλής κατήγγειλε σάπιο σύστημα, διαπλοκή και εκβιασμούς και έδωσε στην κ. Αδειλίνη στοιχεία φωτιά.

«Οι πληροφορίες από την έρευνα ντροπιάζουν τον ελληνικό λαό. Ένα σάπιο πίσω σύστημα το οποίο χρηματίζεται και θα συνεχίσει να χρηματίζεται και για 2-3 ευρώ θα σκοτώνονται τα παιδιά των Ελλήνων. Θα φέρουμε τις επόμενες δύο ή τρείς ημέρες ένα σύνολο από πληροφορίες πόσο μεγάλη είναι η διαπλοκή όχι μόνο στα λούνα πάρκ, στους επιχειρηματίες, στους εκβιασμούς σχετικά με το κομμάτι το να υπάρχουν επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους δήμους και να λειτουργούν με όποιο καθεστώς θέλει ο εκάστοτε άρχοντας. Ο εκάστοτε επιχειρηματίας!», λέει ο πατέρας του Γιάννη.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβεβαίωσε τον πατέρα του άτυχου παιδιού πως η δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της και οι υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν τάχιστα.

«Δεν φοβάμαι κανέναν με αυτό που μου έχει συμβεί και δε θα σταματήσω μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αν ζήτησε συγγνώμη η άλλη πλευρά; Ούτε από την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής εκεί, ούτε από την περιφέρεια. Είναι εξαφανισμένοι οι πάντες».

Πότε αναμένεται ο τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο μηχανικό

Ο πατέρας του Γιάννη που έχασε τη ζωή του όταν πήγε με τα αδέλφια και τη μητέρα του να διασκεδάσει στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι είπε πως αύριο αναμένεται να γίνει ο έκτακτος τεχνικός έλεγχος από πιστοποιημένο μηχανικό που ζήτησε η οικογένεια. Εν τω μεταξύ η προανάκριση συνεχίζεται εντός της εβδομάδας. Θα καταθέσει υπάλληλος κλειδί του δήμου Κασσάνδρας στην Εισαγγελία της Χαλκιδικής. Στο STAR μίλησε ο συνήγορος του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ κ. Αλέξης Κούγιας.

«Αυτή τη στιγμή δε γνωρίζουμε αν έχουν διαπιστωθεί αμέλειες ή κάποιες άλλες παράνομες συμπεριφορές ώστε να τις αντιμςτωπίσουμε. Πρόκειται για ένα ατύχημα, αυτή τη στιγμή ο κύριος τον οποίο εκπροσωπούμε δεν είναι κατηγορούμενος για κάτι. Είναι ένας άνθρωπος οικογενειάρχης. Δεν έχει πατήσει το πόδι του σε αστυνομικό τμήμα, τον αγαπούν όλοι».

Ο χειριστής του παιχνιδιού του θανάτου από την άλλη, πετάει το «μπαλάκι» στους υπεύθυνους του λούνα παρκ.

Διαβάστε ακόμη: