Χαμογελαστός βγήκε από το σκάφος του Λιμενικού ο 30χρονος Ιβάν από τα Σκόπια ο οποίος εντοπίστηκε ζωντανός και σε καλή κατάσταση το μεσημέρι του Σαββάτου γύρω στις 12.30. Ο αγνοούμενος πάλευε για περίπου 19 ώρες με τα κύματα στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

 Τον νεαρό που έδωσε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα οι διασώστες και οι άνθρωποι που περίμεναν στο ασθενοφόρο, ενώ στις λίγες κουβέντες που είπε ο 30χρονος, ανέφερε ότι η διάσωσή του είναι το μεγαλύτερο δώρο για τα γενέθλιά του. Ο πατέρας του και ο αδελφός του έτρεξαν στην αγκαλιά του εμφανώς ανακουφισμένοι που η περιπέτειά τους τελείωσε και ο δικός τους άνθρωπος είναι καλά στην υγεία του.

Όπως ανέφερε ο 30χρονος στην Δήμαρχο Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, η οποία βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο σημείο και τον συνόδευσε στο Κέντρο Υγείας, ο ίδιος κατάφερε να επιβιώσει καθώς βρήκε μία μπάλα η οποία είχε παρασυρθεί από τον αέρα στη θάλασσα, την έπιασε και κρατήθηκε από εκεί μέχρι να τον εντοπίσει το σκάφος.

Η Δήμαρχος κυρία Χαλκιά μιλώντας στο protothema.gr είπε: «Χαιρόμαστε πολύ για το αίσιο τέλος. Το παλικάρι είναι καλά στην υγεία του, αρκετά αφυδατωμένος αλλά είναι καλά. Πριν από λίγο μου είπε ότι κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα. Κατάφερε να κρατηθεί από την μπάλα για 19 ώρες. Είναι πολύ δυνατό παιδί και γυμνασμένο, έξυπνος και χειρίστηκε τον εαυτό του πάρα πολύ καλά».

Ο νεαρός είναι πολύ χαρούμενος που κατάφερε να πατήσει ξανά στην στεριά και δείχνει πολύ καλά στην υγεία του παρά τη μεγάλη περιπέτειά που πέρασε. Μάλιστα, ζήτησε από τη δήμαρχο Κασσάνδρας να βγούνε μαζί και μία αναμνηστική φωτογραφία για να θυμάται την στιγμή.

Συνεχίζονται οι έρευνες στη Χαλκιδική

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ενός νεαρού που ακόμη αγνοείται από χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες στο σημείο επιχείρησε ξανά ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο ολοκλήρωσε την έρευνά του πριν από λίγη ώρα, ενώ συνεχίζουν δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, ένα περιπολικό και πέντε ιδιωτικά.

Χαλκιδική: Σώος εντοπίσθηκε ένας από τους δύο αγνοούμενους