Συναγερμός σήμανε στην πολεμική αεροπορία, μετά την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 νοτιοανατολικά της Χαλκιδικής, όπου και χάθηκε το στίγμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος έχει εντοπιστεί σώος κοντά στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος και χάθηκαν τα ίχνη του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αεροσκάφος και χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο. Το F-16 είχε απογειωθεί από τη Λάρισα και βρισκόταν σε σχηματισμό μαζί με άλλα τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη.

Ο πιλότος αρχικά μεταφέρθηκε στη Λήμνο για την παροχή πρώτων βοηθειών και από εκεί στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας:

«Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29 μονοθέσιο αεροσκάφος F-16 Block 52+ της 337 Μοίρας, της 110 Πτέρυγας Μάχης (ΠΜ) που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή Ψαθούρας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας – διάσωσης για τον χειριστή. Στην περιοχή σπεύδει 1 ελικόπτερο Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113ΠΜ και κατευθύνεται στην περιοχή η Φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ είναι σε μεγίστη ετοιμότητα 1 C-130. Σμήναρχος (Ι) Σωτήριος Μαγκώτσιος Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ».

Διαβάστε ακόμη: