Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για το μοιραίο λούνα παρκ στη Χαλκιδική και το παιχνίδι που οδήγησε στον θάνατο τον 19χρονο Γιάννη όταν έσπασε το καρεκλάκι στο οποίο καθόταν.

Ελληνική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι η εταιρεία που κατασκεύασε το μοιραίο παιχνίδι, Crazy Dance, τουλάχιστον δύο δεκαετίες πριν. Μάλιστα, σήμερα πλέον αυτή η εταιρεία έχει κλείσει. Πρώτος ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου μηχανήματος ήταν από την Πιερία, και αποφάσισε να το πουλήσει στον 58χρονο για 17.000 ευρώ, ενώ δεν πρόλαβε μάλιστα να τον ξοφλήσει γιατί έφυγε από τη ζωή.

Χαλκιδική: Φθηνή αντιγραφή ιταλικής κατασκευής το μοιραίο παιχνίδι

«Κατασκευάζαμε παιχνίδια. Ο Μ. το κατασκεύασε, τότε ήταν ελεύθερο να κάνεις ό,τι θέλεις, όποιος είχε μαγαζί έκανε, σιδηροκατασκευές. Πήγαν, βρήκαν ένα crazy dance ιταλικό, το έβγαλαν φωτογραφίες και ό,τι χρειαζόταν, η κίνησή του όλη είναι ίδια με το ιταλικό, αλλά τα καθίσματα τα πήραν από αυτοκινητάκια από συγκρουόμενα. Αυτό που έσπασε ήταν συγκρουόμενο πρώτα. Έκαναν αυτή τη βάση, τη σιδεριά και την τοποθέτησαν πάνω», είπε αρχικά ο κατασκευαστής μιλώντας στο Mega.

Στην ερώτηση αν γνωρίζει εάν είχε γίνει ποτέ συντήρηση, απάντησε: «Σε μία μάντρα που έχουμε μαζί, έχω και εγώ κάτι μηχανήματα, αλλά εγώ είμαι τώρα στην σύνταξη. Αυτός πέρσι το έφερε το μηχάνημα, αυτό που έγινε η ζημιά, το έβαλε εκεί πέρα, φώναξε έναν ζωγράφο και ζωγράφισε κάτι λαμαρίνες, ξέρεις την φιγούρα του μαγαζιού και τα καθίσματα, αλλά δεν τα ανοίξανε να δουν μέσα, να δουν τόσα χρόνια δίπλα στην θάλασσα, τα σάπισαν!».

Επίσης, σύμφωνα με το Mega, τα καθίσματα στο μοιραίο παιχνίδι ήταν από παλιά συγκρουόμενα που τα είχαν τοποθετήσει πάνω του.

«Όταν ένα πράγμα που είναι σίδερο, το έχει στη θάλασσα χρόνια δίπλα στα 50, στα 30 μέτρα στην θάλασσα, όλοι αυτοί οι υδρατμοί, μπαίνουν στο σίδερο μέσα και όταν αυτό το σίδερο δεν μετακινείται, δεν ξύνεται, δεν βάφεται, ε τι περίμενες να γίνει;», συμπλήρωσε ο κατασκευαστής της εταιρείας απαντώντας στην ερώτηση αν ήταν ένα προδιαγεγραμμένο γεγονός.

Διαβάστε ακόμη: