Επισκέψιμο για το κοινό είναι πλέον το Σπήλαιο των Πετραλώνων, το οποίο άνοιξε μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω των εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σε ανακοίνωσή της η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας αναφέρει:

«Μετά την περάτωση των εργασιών ανάδειξης του σπηλαίου των Πετραλώνων και αναβάθμισης των υποδομών του, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε για την επαναλειτουργία του σπηλαίου των Πετραλώνων ως επισκέψιμου χώρου από την Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024».

Υπενθυμίζεται πως το Σπηλαίο Πετραλώνων, παρέμενε κλειστό από τον Ιανουάριο του 2018 λόγω εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών του.

Από τους πρώτους που επισκέφθηκαν το σπήλαιο ήταν  ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας, Μανώλης Καρράς, ο οποίος έκανε λόγο για ένα σπουδαίο γεγονός για την ευρύτερη περιοχή καθώς πρόκειται για ένα σημείο μοναδικής πολιτισμικής αξίας το οποίο προσελκύει καθημερινά πολλούς επισκέπτες.

“Πρόκειται για ένα σπουδαίο γεγονός για τον τόπο μας καθώς το σπήλαιο παρέμεινε κλειστό για τρία χρόνια. Καθημερινά χιλιάδες κόσμου το επισκέπτονταν από την Κεντρική Μακεδονία και όχι μόνο. Κάποιες χρονιές είχαμε μέχρι και εξήντα χιλιάδες επισκέπτες.  Έχει γίνει μία σπουδαία δουλειά. Ευελπιστούμε ότι θα αυξήσουμε την επισκεψιμότητα του σπηλαίου. Ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από τουριστικά γραφεία και πράκτορες για να το εντάξουν στο πρόγραμμα τους.” είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Ν.Προποντίδας.

Διαβάστε ακόμη: