Τραγωδία σημειώθηκε στη Χαλκιδική όπου ένα νέο παλικάρι, ο μόλις 19 ετών Γιάννης, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, όταν εκσφενδονίστηκε από το χαλασμένο κάθισμα παιχνιδιού.

Μετά το ασύλληπτο γεγονός, ο υπεύθυνος του πάρκου συνελήφθη. Ο χειριστής του μηχανήματος εξαφανίστηκε για αρκετές ώρες μετά το δυστύχημα, αλλά τελικά παραδόθηκε.

Για τον χειριστή του μοιραίου παιχνιδιού στο λούνα παρκ σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Παράλληλα, ο ιδιοκτήτης και ο χειριστής αφέθηκαν ελεύθεροι.

Χαλκιδική: Τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας πραγματογνώμονα στο λούνα παρκ

Σύμφωνα με το Star:

  • Τα παιχνίδια του λούνα παρκ ήταν όλα σκουριασμένα
  • Το παιχνίδι του θανάτου, «το crazy dance» δεν είχε ελεγχθεί ούτε πέρσι

O άτυχος 19χρονος από τη Βέροια, ο οποίος παραθέριζε στη Χαλκιδική μαζί με την οικογένεια του βρήκε, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, βρήκε ακαριαίο θάνατο, με τους συγγενείς και τους φίλους του άτυχου Γιάννη να ζητούν δικαίωση.

Χαλκιδική: Το προφίλ του υπεύθυνου του λούνα παρκ όπου συνέβη η τραγωδία

Ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ είναι 58 ετών, σύμφωνα με το Star, και κατάγεται από τη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος.

Διατηρεί ιδιαίτερα ενεργό προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δείχνοντας πόσο του αρέσουν η καλή ζωή και τα ταξίδια μέσα από αναρτήσεις του. Με μια ματιά στο προφίλ του, μπορεί κανείς να δει τραπέζια, μεγάλα κι ακριβά ψάρια και κρασιά.

Συστηνόταν ως «αφεντικό» σε πολλές από τις αναρτήσεις του. Το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι το διατηρούσε εδώ και 20 χρόνια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε προστριβές στο παρελθόν. Φαίνεται πως είχε αγοράσει κάποιο μεγάλο μηχάνημα και χρωστούσε τα χρήματα.

Χαλκιδική: Πειθαρχική έρευνα για τη δήμαρχο Κασσάνδρας

Ξεκινά πειθαρχική έρευνα για τη δήμαρχο Κασσάνδρας, μετά το αδιανόητο περιστατικό στο Πευκοχώρι και τον θάνατο 19χρονου σε λούνα παρκ. H δήμαρχος είπε στο Star ότι το συγκεκριμένο λούνα παρκ εδώ και 20 χρόνια ζητά πιστοποίηση για να εγκατασταθεί στο Πευκοχώρι, φέτος όμως δεν το έκανε.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, ενημερώθηκε από την αστυνομία γύρω στα μέσα Ιουλίου ότι έχει εγκατασταθεί το συγκεκριμένο λούνα παρκ σε κάποιο χώρο. Κίνησε, όπως υποστήριξε, αμέσως όλες τις διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων.

Η δήμαρχος Κασσάνδρας πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία για να γίνει έλεγχος και ότι έγιναν πολλά περιστατικά στη Χαλκιδική με τον δήμο της να είναι υποστελεχωμένος, οπότε για αυτό και υπήρχαν καθυστερήσεις.

Διαβάστε ακόμη: