«Έσπαγε πλάκα με όσους ανέβαιναν στο παιχνίδι». Αυτό λένε συνάδελφοι του χειριστή του μοιραίου Crazy Dance στο λούνα παρκ στη Χαλκιδική όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Γιάννης.

Ο χειριστής του μηχανήματος είναι ο νεαρός άνδρας με τα αρχικά Ρ.Ρ., 21 ετών, ζούσε στο Κιλκίς με την οικογένειά του όμως το τελευταίο διάστημα έμενε και εργαζόταν στην Χαλκιδική, ενώ είχε συχνά μπλεξίματα με τον νόμο.

Μόλις έγινε το δυστύχημα και σκοτώθηκε ο 19χρονος, ο χειριστής το έσκασε καθώς φοβήθηκε ότι θα βρεθεί ξανά με χειροπέδες. Άφησε μάλιστα το παιχνίδι σε λειτουργία με τους γονείς των παιδιών να σπεύδουν στην κονσόλα για να το κλείσουν.

Χαλκιδική: Ποιος είναι ο 21χρονος χειριστής στο μοιραίο λούνα παρκ

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, τελευταία φορά που είχε απασχολήσει την Αστυνομία ήταν στις 23 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους για ενδοοικογενειακή βία.

Η παραβατική του συμπεριφορά εντοπίζεται όταν ήταν μόλις 14ων ετών, το 2015 για κλοπές αυτοκινήτων. Ο φάκελος του στην ΕΛΑΣ πλούσιος. Το 2020 είχε συλληφθεί μετά από έκδοση εντάλματος, ενώ τα έτη 2019, 2020 και 2021 είχε προσαχθεί συνολικά έξι φορές.

Το ερώτημα- μεταξύ άλλων- που προκύπτει είναι αν είχε την κατάλληλη εκπαίδευση ο χειριστής. Η εταιρεία που δίνει την πιστοποίηση των μηχανημάτων παρέχει την ανάλογη εκπαίδευση στον ιδιοκτήτη.

Επομένως εκείνος, θα πρέπει με τη σειρά του να φροντίσει οι χειριστές να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται καθώς θα ήταν αδύνατο να είναι να ελέγχει ο ίδιος ταυτόχρονα όλα τα παιχνίδια.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του λούνα παρκ τον χαρακτηρίζουν ανυπάκουο. Δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η ασφάλεια μικρών παιδιών στηριζόταν στους χειρισμούς του. Ότι η ευθύνη που είχε αναλάβει ήταν μεγάλη.

Μια μέρα μετά τον τραγικό θάνατο του Γιάννη, παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές του Κιλκίς. Ο εισαγγελέας, παρά το βεβαρημένο του παρελθόν, διέταξε προκαταρκτική εξέταση και τον άφησε ελεύθερο.

Διαβάστε ακόμη: