«Η Γερμανία δεν πρέπει να εμποδίσει άλλες χώρες στη λήψη αποφάσεων για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ανεξάρτητα από τις δικές της», τόνισε σήμερα (12/01) ο Αντικαγκελάριος. Χθες (12/01), ο Πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, ανέφερε ότι η Βαρσοβία έχει αποφασίσει την αποστολή αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία, στο πλαίσιο ευρύτερου διεθνούς συνασπισμού που θα βοηθήσει το Κίεβο με την προμήθεια τανκς.

Ο Αντρέι Ντούντα και ο Πρόεδρος της Λιθουανίας, Γκιτάνας Ναουσέντα, συναντήθηκαν στο Λβιβ με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επεσήμανε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις χρειάζονται τανκς για να νικήσουν στον πόλεμο και πως το Κίεβο αναμένει κοινή απόφαση για το θέμα, αφού μονάχα μία χώρα δε μπορεί να παράσχει επαρκή αριθμό αρμάτων μάχης.

Στη Μεγάλη Βρετανία, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, Ρίσι Σουνάκ, σημείωσε ότι «τα άρματα μάχης θα προσδώσουν ικανότητες αποφασιστικής σημασίας στους Ουκρανούς». Στη συνέχεια, γνωστοποίησε ότι ο κ. Σουνάκ έδωσε εντολή στον Υπουργό Άμυνας, Μπεν Ουάλας, να συνεργασθεί με τους συμμάχους του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με την αποστολή των αρμάτων μάχης. Προς το παρόν, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση. Το Λονδίνο εξετάζει την αποστολή αρμάτων μάχης Challenger 2, στην Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμη: