Το «φαινόμενο» Έρλινγκ Χάαλαντ φέρνει επανάσταση στο μέλλον της Premier League.

Η επιβεβαίωση της απόκτησής του από τη Μάντσεστερ Σίτι, προσθέτει δίχως άλλο στην κορυφαία κατηγορία της Αγγλίας νέα έλξη για την επόμενη σεζόν.

Τα γραφεία στοιχημάτων

Οι «πολίτες» κατάφεραν να ντύσουν με τη φανέλα τους έναν από τους πιο περιζήτητους παίκτες της αγοράς, ολοκληρώνοντας την παλιά επιθυμία του Πεπ Γκουαρδιόλα να συμπληρώσει την ομάδα του με έναν σκόρερ.

Μία μεταγραφή που έχει ήδη ισχυρό αντίκτυπο στα γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία, με πρόβλεψη που δείχνει ότι ο Χάαλαντ βρίσκεται κοντά στη «Χρυσή Μπάλα» το 2023, και σε αριθμό ρεκόρ γκολ στην Premier League και επίσης στο επόμενο Champions League.

Προορισμένος να κυριαρχήσει

Έτσι κι αλλιώς ο Έρλινγκ Χάαλαντ μαζί με τον Κιλιάν Μπαπέ, είναι οι πρωτοπόροι της νέας γενιάς, προορισμένοι να κυριαρχήσουν στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καλύπτοντας το χώρο που κατέλαβαν ολοκληρωτικά τα τελευταία 15 και πλέον χρόνια οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο.

Συλλέκτης ρεκόρ

Ο Νορβηγός διεθνής, το αγόρι από τους πάγους και τα φιόρδ, γεννημένος πάντως στο Λιντς, είναι ένας πραγματικός συλλέκτης ρεκόρ. Ανάμεσα σε αυτά, εκείνο όταν ξεπέρασε τα 100 γκολ σε επαγγελματικό επίπεδο πολύ πιο γρήγορα από Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπαπέ, αφού χρειάστηκε 146 αγώνες, ενώ ο Αργεντινός 210, ο Πορτογάλος 301 και ο Γάλλος 175.

H συμφωνία

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έδωσε οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, αλλά τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το συνολικό κόστος αγοράς του Χάαλαντ για συμφωνία πέντε ετών, θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων του μισθού, των αμοιβών του μάνατζερ και των μπόνους.

Η αξία του 21χρονου Νορβηγού διεθνή επιθετικού έχει εκτοξευθεί χάρη στη Ντόρτμουντ, μετά την απόκτησή του από την αυστριακή Σάλτσμπουργκ στις 29 Δεκεμβρίου 2019, με μόλις 20 εκατομμύρια ευρώ, υπογράφοντας συμβόλαιο έως το 2024.

Το ξεκίνημά του στην Bundesliga

Το ξεκίνημά του ήταν ιλιγγιώδες. Στα τρία πρώτα παιχνίδια του στην Μπουντεσλίγκα σκόραρε επτά γκολ από μόλις οκτώ σουτ. Τα γραφεία στοιχημάτων ήδη πληρώνουν 4 ευρώ ανά ευρώ, το στοίχημα ότι θα σκοράρει 30 ή περισσότερα γκολ στην Premier League την επόμενη σεζόν. Φέτος πρώτος σκόρερ είναι ο Σαλάχ με 22 γκολ στη διοργάνωση.

Απίστευτος στα ντεμπούτο του

Ο Χάαλαντ σκόραρε στο ντεμπούτο του στην Bundesliga, στο ντεμπούτο του στο Κύπελλο Γερμανίας και, επίσης, στο ντεμπούτο του στο Champions League. Στην πρώτη του μισή σεζόν σημείωσε 16 γκολ σε 18 αγώνες. Στο δεύτερο, στο οποίο έχασε έξι παιχνίδια λόγω τραυματισμού, έφτασε τα 27 σε 28 ματς. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των γραφείων στοιχημάτων, ο Χάαλαντ θα είναι ο πρώτος σκόρερ στην Premier τη σεζόν 2022-2023.

Η «Χρυσή Μπάλα» 2023

Ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός, με την Ντόρτμουντ να μένει εκτός από τη φάση των ομίλων του Champions League, «αποκλείστηκε» από την κούρσα για τη «Χρυσή Μπάλα». Ωστόσο, η άφιξη στη Σίτι υποδηλώνει ότι η πιθανότητα να αγωνιστεί για τη «Χρυσή Μπάλα» θα αυξηθεί πολύ το 2023.

Η ρήτρα

Οι «Times» αναφέρουν αναλυτικά ότι ο Χάαλαντ θα λαμβάνει 400.000 λίρες την εβδομάδα (467.000 ευρώ), που ισοδυναμούν με 24 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν, κάτι που θα τον κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες στην Premier League, μαζί με τον Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Όσο για τη ρήτρα αποδέσμευσης δεν ήταν 75 εκατομμύρια ευρώ όπως εικαζόταν, αλλά 60 εκατομμύρια ευρώ, αν και το τελικό κόστος της… μεταγραφής θα ανέλθει στα 100 εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας τις προμήθειες στον πατέρα του ποδοσφαιριστή και τον μάνατζερ.

Η αξία του

Με 150 εακτομμύρια ευρώ ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι μόλις ο δεύτερος σε αξία παίκτης στον κόσμο, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα transfermarkt πίσω μόνο από τον Κιλιάν Μπαπέ, που η εκτιμώμενη αξία του βρίσκεται στα 160 εκατομμύρια ευρώ.