«Έσβησε» τη ζημιά της πανδημίας το ελληνικό χρηματιστήριο στην σημερινη του συνεδρίαση, με τον γενικό δείκτη να κλείνει πάνω από τις 950 μονάδες, για πρώτη φορά μετά από τις 24 Ιανουαρίου του 2020.

Εκείνη την Παρασκευή το ελληνικό χρηματιστήριο είχε κλείσει στις 948 μονάδες, αλλά στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου που ακολούθησε, η ανησυχία για την επίπτωση της πανδημίας του κορωνοϊού έγινε παγκόσμια, με αποτέλεσμα να «γκρεμιστούν» οι αγορές.

Από τους επιμέρους δείκτες αυτός της υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,66%, στις 2.298,83 μονάδες.Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιο1.575,57 μονάδες με άνοδο 2,60%. Ο δείκτης των τραπεζών έκλεισε με κέρδη 1,10% στις 645,66 μονάδες.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, η Jumbo έκλεισε με μεγάλη άνοδο 4,99%. Οι Quest, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα και Titan κατέγραψαν άνοδο άνω του 3%, ενώ με κέρδη άνω του 2% έκλεισαν οι Μυτιληναίος, Motor Oil, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΑΔΜΗΕ και ΟΛΠ.

Με άνοδο πάνω από 1% έκλεισαν Alpha Bank, Aegean, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Εθνική.

Με μικρότερη άνοδο έκλεισαν οι Σαράντης, Eurobank, Ελλάκτωρ, ΕΥΔΑΠ και Πειραιώς.

Μοναδική “παραφωνία” ήταν η Coca Cola, η οποία κατέγραψε μείωση 0,69% και λόγω του βάρους της “φρενάρησε” μια περαιτέρω άνοδο του Γενικού Δείκτη.

Πάντως, οι ξένοι αναλυτές και οι μεγάλοι οίκοι εξακολουθούν να διατυπώνουν θετική άποψη για τις ελληνικές μετοχές.