Άλμα 53% σημείωσαν τα καθαρά κέρδη της Capital Product Partner του ομίλου Μαρινάκη στο γ΄τρίμηνο του 2021.

Η εταιρεία κατέγραψε επίσης αύξηση εσόδων κατά  21% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020, από τα 35,5 εκατ. δολάρια στα 43,1 εκατ. δολάρια. Τα κέρδη ανήλθαν στα 11,9 εκατ. δολάρια έναντι  7,8 εκατ. το 2020 ποσοστό αύξησης 53%.

Για κάθε μετοχή η αύξηση  είναι 51% από τα 0,41 λεπτά στα 0,62. Tα έξοδα αυξήθηκαν από τα 23,8 εκατ. δολάρια στα 27,8 εκατ. δολάρια ποσοστό αύξησης 17%.

Η ναυτιλιακή εταιρεία είναι εισηγμένη από το 2007 στο Χρηματιστήριο NASDAQ της Νέας Υόρκης και ελέγχει έναν σύγχρονο στόλο 19 πλοίων ο οποίος περιλαμβάνει 15 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με συνολική μεταφορική ικανότητα 95.000 TEU και ένα πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου τύπου Capesize. To τελευταίο διάστημα η CPLP εισήλθε στη δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) αποκτώντας τρία νέα πλοία μεταφοράς LNG ικανά να μεταφέρουν 525.000 κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ διατηρεί το δικαίωμα (option) για την απόκτηση τριών ακόμη, για τη χρηματοδότηση των οποίων ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το σύνολο των πλοίων της εταιρείας είναι ναυλωμένα από τις μεγαλύτερες ενεργειακές και ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου όπως η MSC, η ΒΡ, η Cheniere και η Hapag Llody με μακροχρόνιες συμβάσεις οι οποίες εξασφαλίζουν υψηλές και εγγυημένες αποδόσεις στην CPLP και ταυτόχρονα την προστατεύουν από τις διακυμάνσεις της ζήτησης και των ναύλων.

Ποια είναι η Capital Product Partner

Η Capital Product Partners L.P. είναι εταιρεία του Ομίλου της οικογένειας Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος διαθέτει στόλο 108 πλοίων, συμπεριλαμβανομένων 9 πλοίων LNG Carriers, 56 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων και αργού πετρελαίου, 38 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 5 πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου.