Το ντοκιμαντέρ Britney vs Spears αφηγείται την εκρηκτική ιστορία της ζωής της Μπρίτνεϊ, καθώς και τον δημόσιο και ιδιωτικό της αγώνα για ελευθερία. Με πολυετή ερευνητική εργασία, αποκλειστικές συνεντεύξεις και νέα έγγραφα, αυτή η ταινία του Netflix σκιαγραφεί ένα λεπτομερές πορτρέτο της πορείας της ποπ σταρ από κορίτσι της διπλανής πόρτας σε γυναίκα παγιδευμένη από τη φήμη, την ίδια της την οικογένεια και το νομικό της καθεστώς.

Δείτε το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ για την Μπρίτνεϊ Σπίαρς από το Netflix:

Απεικονίζει τη ζωή της Μπρίτνεϊ χωρίς να χρησιμοποιεί τις τραυματικές εικόνες που την είχαν καθορίσει στο παρελθόν. Η σκηνοθέτιδα Έριν Λι Καρ (Υπερβολική Δόση Σκανδάλου, Βρόμικο Χρήμα) και η δημοσιογράφος Τζένι Έλισκιου εργάζονται για να εμβαθύνουν στην πολύπλοκη ιστορία της κηδεμονίας που ισχύει για πάνω από 13 χρόνια.

Η ταινία υφαίνει ένα συγκλονιστικό χρονοδιάγραμμα παλιών και νέων εμπλεκόμενων προσώπων, μυστικών ραντεβού και του παρασκηνιακού αγώνα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς για την αυτονομία της. Μηνύματα κειμένου και μηνύματα στον τηλεφωνητή, καθώς και νέες συνεντεύξεις με βασικούς εμπλεκομένους φέρνουν στο φως αυτό που έχει καταθέσει η ίδια η Μπρίτνεϊ: δεν έχει ειπωθεί ακόμη ολόκληρη η ιστορία.

Britney vs. Spears' Review: Netflix Doc Opens Door on New Information |  IndieWire

Η ταινία κυκλοφόρησε στην Ελλάδα στις 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Με τίτλο “Britney vs Spears”, το φιλμ εστιάζει στην διαμάχη με τον πατέρα της, τον οποίο κατηγορεί, μεταξύ άλλων για κατάχρηση, θέτοντας ερωτήματα για την υποτιθέμενη αναγκαιότητα αυτού του εξαιρετικά σπάνιου νομικού διακανονισμού. Αν η Britney είναι καλά, γιατί συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, αναρωτιούνται οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ που σκηνοθετεί η Erin Lee Carr.

Το φιλμ γυριζόταν για περισσότερο από έναν χρόνο και ήδη από το τρέιλερ αφήνονται αιχμές για «προσωπικά συμφέροντα» του πατέρα και των δικηγόρων. Αν και το μοντάζ του τρέιλερ σκοπίμως δεν προδίδει ποιοι μιλούν στο ντοκιμαντέρ, φαίνεται πως η πρεμιέρα θα αποκαλύψει νέες πληροφορίες για απόρρητα έγγραφα που ήρθαν στην κατοχή των ερευνητών δημοσιογράφων.

Αίσθηση προκαλούν και τα λόγια ενός γιατρού που ακούγεται να λέει στην κάμερα «Δεν πρόκειται να επιβεβαιώσω ότι με πήραν ποτέ για να αξιολογήσω την κατάσταση της Britney Spears.”