Ο δικηγόρος της Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Μάθιου Ρόζενγκαρτ, κατέθεσε νέα έγγραφα που δηλώνουν ότι η τραγουδίστρια «συναινεί πλήρως» στο «χωρίς καμμία καθυστέρηση» τερματισμό της κηδεμονίας της. Ο πατέρας της Τζέιμι Σπίαρς, ζήτησε και αυτός να τερματιστεί η αμφιλεγόμενη συμφωνία στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η αίτηση

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η νομική ομάδα της Μπρίντεϊ θέλει να τερματιστεί η κηδεμονία «εντελώς», λέγοντας ότι «δεν εξυπηρετεί πλέον κάποιο νόμιμο σκοπό».

Είναι η πρώτη φορά που η Μπρίτνεϊ Σπίαρς ζητά να τερματιστεί η συμφωνία με δικαστικά έγγραφα, αν και είχε ζητήσει τον τερματισμό της σε ακροάσεις.

Σύμφωνα με τη αίτησή της τονίζεται ότι είναι σημαντικό για αυτήν να απομακρυνθεί ο πατέρας της, λέγοντας ότι είναι το «απαραίτητο πρώτο – και ουσιαστικό – βήμα προς την ελευθερία έτσι ώστε η αξιοπρέπειά και οι βασικές της ελευθερίες να αποκατασταθούν ».

Στις 29 Σεπτεμβρίου, θα εξεταστεί το αίτημα. «Δεν επιτρέπεται στον κ. Σπίαρς να διατηρήσει την ιδιότητα αυτή στην κόρη του για άλλη μια μέρα», αναφέρεται στην κατάθεση.

Προγαμιαία συμφωνία

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς πρόκειται να έχει μια προγαμιαία συμφωνία με τον αρραβωνιαστικό της Σαμ Ασγκάρι και αυτός είναι ο λόγος που θέλει τον πατέρα της ν΄ αποχωρήσει το συντομότερο δυνατό γράφει το δημοσίευμα του ΑP.

Μία ημέρα πριν κυκλοφόρησε το πρώτο τρέηλερ για το νέο ντοκιμαντέρ στο Netflix με τίτλο «Britney εναντίον Spears». Η δημοσιογράφος Τζένι Έλισκιου και η σκηνοθέτρια Έριν Λι Καρ μετά από μακροχρόνια έρευνα παρουσιάζουν τον αγώνα της Μπρίτνεϊ Σπίαρς για την «ελευθερία της» μέσα από αποκλειστικές συνεντεύξεις, έγγραφα και στοιχεία.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου, η ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει στις 28 Σεπτεμβρίου.

Ο πατέρας της ποπ σταρ και το Bessemer Trust είχαν  τον έλεγχο της περιουσίας της Μπρίτνεϊ, ενώ η επαγγελματίας conservator Τζόντι Μοντγκόμερι διαχειριζόταν (προσωρινά) άλλες πτυχές της προσωπικής ζωής της Μπρίτνεϊ.

Όπως υπενθυμίζει το USA Today, τον περασμένο Νοέμβριο η δικαστής Μπρέντα Τζ. Πένι αρνήθηκε να εκδώσει απόφαση για τις νομικές προσπάθειες της Μπρίτνεϊ Σπίαρς να ανακτήσει το έλεγχο της ζωής της και να βάλει τέλος στο νομικό καθεστώς που την κρατά «αιχμάλωτη» τα τελευταία 13 χρόνια.