Τέλος ο «εφιάλτης» της δημοφιλούς ποπ σταρ Britney Spears καθώς αναστέλλεται η κηδεμονία της από τον πατέρα της.

Η απόφαση της δικαστού Μπρέντα Πένι σηματοδοτεί μια σημαντική νίκη για την τραγουδίστρια η οποία επί 13 χρόνια βρισκόταν υπό τον έλεγχο του πατέρα της.

Η Britney Spears απαλλάσσεται από την κηδεμονία του πατέρα της

Η δικαστής όρισε την επόμενη ακροαματική διαδικασία στις 12 Νοεμβρίου για να συζητηθεί ο τερματισμός της εποπτείας της τραγουδίστριας ενώ αφού άκουσε τα επιχειρήματα και των δύο πλευρών, συμφώνησε ότι είναι προς το συμφέρον της 39χρονης ποπ σταρ η αναστολή της κηδεμονίας. «Η υπάρχουσα κατάσταση δείχνει ένα τοξικό περιβάλλον που απαιτεί την αναστολή του Τζέιμς Σπίαρς».

Η δικηγόρος του Τζέιμς Σπίαρς διαμαρτυρήθηκε έντονα για την απόφαση και αμφισβήτησε τη συναισθηματική κατάθεση της τραγουδίστριας στο δικαστήριο τον Ιούνιο, λέγοντας: «Δεν εξετάστηκε. Κανείς δεν γνωρίζει την αλήθεια αυτών των δηλώσεων». Στην αίθουσα δεν ήταν παρών ο πατέρας της Spears.

Η Britney Spears απαλλάσσεται από την κηδεμονία του πατέρα της

Η Britney Spears και ο πατέρας της ο οποίος είχε την κηδεμονία της τα τελευταία 13 χρόνια.

«Η Britney ήθελε να ξεφύγει από αυτό και να χαλαρώσει με τον σύντροφό της. Δεν παρακολούθησε την απόφαση ούτε και εικονικά. Είχε πολλές λεπτομερείς συζητήσεις με τον δικηγόρο της πριν την έκδοση της απόφασης και τον είχε εμπιστευτεί ότι θα πετύχει στην αποστολή όπως και το έκανε» δήλωσε στη New York Post πηγή προσκείμενη στην Britney Spears.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Τζέιμι Σπίαρς, υπέβαλε αίτηση στο δικαστήριο ζητώντας να τερματιστεί το καθεστώς κηδεμονίας.

Σύμφωνα με το Page Six ο 69χρονος τότε απέδωσε την ξαφνική αλλαγή στη στάση του σε «πρόσφατα γεγονότα που σχετίζονται με την κηδεμονία», αναφερόμενος κυρίως στις δικαστικές ακροαματικές διαδικασίες που έγιναν μέσα στο καλοκαίρι, και στις οποίες η 39χρονη ζήτησε να αναλάβει την διαχείριση της περιουσίας της.

#FreeBritney

Οι θαυμαστές της ποπ σταρ από την αρχή αυτής της δικαστικής διαμάχης δημιούργησαν το hashtag «#FreeBritney» για να στηρίξουν τον «αγώνα» της.

Την ημέρα της δίκης λοιπόν, πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν από όλη τη χώρα και συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο του Λος Άντζελες περιμένοντας την απόφαση.

Η Britney Spears απαλλάσσεται από την κηδεμονία του πατέρα της

Σύμφωνα με τον Guardian, η ακροαματική διαδικασία κράτησε τρεις ώρες και ο ίδιος ο δικηγόρος της Spears ανακοίνωσε με ενθουσιασμό την απόφαση στο πλήθος των θαυμαστών #FreeBritney που είχαν κατακλύσει το δικαστικό μέγαρο και διαδήλωναν υπέρ της αγαπημένης τους σταρ.